Foto: Steen Brogaard/Folketinget
Foto: Steen Brogaard/Folketinget
25.02.2020 kl. 13.22

Statsministeren beklager spin-angreb på Venstre

Venstres tillid til S-regeringen har lidt et knæk efter et planlagt spin-angreb på Venstre så dagens lys. Mette Frederiksen forsøger at klinke skårene.

Statsminister Mette Frederiksen (S) indledte tirsdag sin spørgetid i Folketinget med at beklage den mail om Socialdemokratiets planlagte spin-angreb på Venstre, som Jyllands-Posten kunne offentliggøre mandag.

Angrebene skulle sættes i værk synkront med at S-regeringen er i gang med forhandlinger om en udligningsreform, hvor netop Venstre er et centralt parti.

– Den mail vil jeg gerne have lov til at beklage, sagde statsministeren.

Mandag krævede Venstre, at statsministeren skulle på banen og beklage.

LÆS OGSÅ Kommunerne får skattesmæk på 126 millioner

– Jeg vil gerne understrege, at det altid er regeringens opgave at sørge for et godt forhandlingsklima. Jeg lægger afgørende vægt på, at vi i alle forhandlinger har et fortroligt rum. Jeg håber, at vi på baggrund af det her kan komme videre med en svær politisk forhandling, sagde Mette Frederiksen.

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen fik ordet som den første spørger. Han ville gerne have spurgt ind til substansen – nemlig regeringens udspil til en udligningsreform.

– Der er vi bare ikke. For den tillid, der er helt nødvendig, har lidt et voldsomt knæk. Den forsvinder som dug fra solen, når vi finder ud af, at man skal bruge de spørgsmål, vi stiller i forhandlingerne mod os. Nu har statsministeren beklaget mailen. Men jeg vil gerne vide hvad statsministerens rolle har været i det her, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen.

– Jeg beklager ikke kun mailen. Jeg beklager også indholdet i den, svarede statsministeren, der forklarede, at mailen ikke ”afspejler det, vi gerne vil i forhandlingerne.”

LÆS OGSÅ Velfærdsloven kommer inden jul

Først søndag blev hun bekendt med mailens indhold. 

– Den ordlyd og den ånd, der ligger bag ordene, er det ikke det, der skal kendetegne forhandlingerne, sagde statsministeren.

Sagen vil ikke få ansættelsesmæssige konsekvenser for ansatte i Socialdemokratiet, fastslog statsministeren, da hun mødte pressen efter spørgetimen. 

Det er endnu uvist, hvornår partierne igen mødes til forhandlinger om udligningen. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Boet efter Brixtofte skal gøres op

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Statsministeren beklager spin-angreb på Venstre Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger