Foto: KS
Foto: KS
24.02.2020 kl. 10.23

Norske kommuner får ny formand

De norske kommuners forening, KS, har valgt borgmester fra Senterpartiet som ny formand. Han vil arbejde for, at KS fortsat udgør én kommunal stemme i debatten.

Efter at have været næstformand for organisationen siden 2012, er Senterpartiets nu snart tidligere borgmester i Steinkjer, 47-årige Bjørn Arild Gram, valgt til ny formand for KS for de næste fire år.

Bjørn Arild Gram har været borgmester i Steinkjer, der ligger i Trøndelag, siden 2007 og har tidligere været formand for Senterpartiets ungdomsorganisation. Han driver i dag et økologisk landbrug.

Udfordringerne for de norske kommuner minder meget om de danske af slagsen.

 – Vi bliver stadig ældre, mens færre personer i den arbejdsdygtige alder betyder en lavere økonomisk vækst fremover. Samtidig er forventninger til kommunesektoren skyhøje. Vi skal levere gode sundhedsydelser på trods af, at det økonomiske handlerum bliver mindre, sagde Bjørn Arild Gram ved et KS-møde forleden.

LÆS OGSÅ Ny børne- og ungeborgmester i Aarhus

Til marts overdrager han borgmesterposten til en partifælle og vil til den tid hellige sig de fælleskommunale dagsordner på fuldtid.

Op til årsmødet i KS rejste Arbeiderpartiet en debat om, hvorvidt KS skulle være mere tydelig politisk. Men det mener den nye formand ikke.

 – KS er stærkest, når vi finder fælles grundlag og enighed. Vi kan selvfølgelig have forskellige meninger i en del sager, men KS må ikke blive en partipolitisk slagmark. Vi skal tale med én stemme på vegne af kommunesektoren, siger han til KS’ nyhedsmedie, Kommunal Rapport.

Bjørn Arild Gram blev valgt med støtte fra Høyre, der trak sin kandidat til formandsposten inden generalforsamlingen. Det største kommunale parti i Norge er Arbeiderpartiet, men partiets formandskandidat kunne ikke mønstre et flertal. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Næstved-direktør bliver ny formand for socialcheferne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Norske kommuner får ny formand Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger