Marcel Meijer (S) drager tirsdag til Aarhus for at deltage i en grundlovsceremoni. Foto: Socialdemokratiet
Marcel Meijer (S) drager tirsdag til Aarhus for at deltage i en grundlovsceremoni. Foto: Socialdemokratiet
20.02.2020 kl. 09.26

Håndtryksdilemma løst: Borgmester giver ikke sig selv hånden

Samsøs borgmester tager til Aarhus for at få det omdiskuterede håndtryk, der er et led i, at han kan blive dansk statsborger.

Kan man give sig selv et håndtryk?

Det dilemma stod Samsøs borgmester, Marcel Meijer (S), i, da han fik svar på sin ansøgning om dansk statsborgerskab. Den var gået igennem, og som følge af den nye lov, der trådte i kraft 1. januar 2019, skal nye statsborgere under grundlovsceremonien give hånd til borgmesteren, som i dette tilfælde er ham selv.

Da det kom frem i januar, blev der spekuleret i, om det blev udfaldet, eller om han skulle give hånd til en repræsentant fra kommunen.

Nu er svaret fundet. På tirsdag tager Marcel Meijer til Aarhus for at deltage i en grundlovsceremoni. Her giver han Jacob Bundsgaard – der er partifælle og borgmester i Aarhus – hånden.

LÆS OGSÅ Partihop: LA findes ikke mere på Københavns Rådhus

– Jeg deltager i en ceremoni i Aarhus, hvor jeg skal give Jacob Bundsgaard hånden. Det er langt fra første gang, jeg gør det, men på tirsdag bliver nok lidt mere speciel, siger Marcel Meijer til TV2 ØSTJYLLAND.

Marcel Meijer er født i Holland, men flyttede for 29 år siden til Samsø. Han har været borgmester på øen siden 2014. For omkring tre år siden begyndte han så processen med at blive dansk statsborger.

Det danske statsborgerskab betyder, at Marcel Meijer nu må stille op og stemme til folketingsvalget. frov@kl.dk

Emneord
Navne, Kommunestyret

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Håndtryksdilemma løst: Borgmester giver ikke sig selv hånden Felter med * skal udfyldes
 
Af: Kurt A. Nissen
Folkepensionist
Den 20.02.2020 kl. 17:20

Støjbergs profilpolitik giver ikke pote

svar på: Håndtryksdilemma løst: Borgmester giver ikke sig selv hånden

Tidligere minister Inger Støjberg vil have at alle nye danskere skal give hånd til deres borgmester, gad vide hvad de tænker imens.

Afskaf den tåbelige regel og lad folk være almindelig høflige - forøvrigt er det mit indtryk af mange fra udlandet er mere høflige en vi danskere.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger