Foto: Claus Bech
Foto: Claus Bech
12.02.2020 kl. 16.46

Regeringen bøjer sig for kritik: Tal bag udligningsudspillet lægges nu frem

Regeringen fremlægger dele af det efterspurgte talmateriale bag dens forslag til en udligningsreform.

Venstre og en stribe borgmestre fra flere partier har krævet, at regeringen fremlægger tallene bag delelementerne i udspillet til en udligningsreform. 

Det har regeringen imidlertid afvist. Indtil nu.

Social- og Indenrigsministeriet har onsdag eftermiddag offentliggjort en tabel, der er sammenlignelig med tabellerne i finasieringsudvalgets rapporter.

Finansieringsudvalget var det udvalg, der lavede forarbejdet til VLAK-regeringens udligningsreform, der endte med at blive droppet helt.

LÆS OGSÅ Velfærdsloven kommer inden jul

Derudover har ministeriet fremlagt et notat om grundlaget for de foreslåede ændringer i udgiftsbehovet.

Tallene har tidligere været vist til de politiske partier, fortæller social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) i en pressemeddelelse.

– Nu er de relevante tal lagt åbent frem, og vi opfordrer alle partier, der er klar til at tage ansvar, til at komme til forhandlinger. Vi har en fælles opgave i at rette op på skævhederne i det nuværende system og skabe en mere retfærdig udligning, siger ministeren.

Ifølge hende har regeringen ”intet problem med” at lægge tallene frem.

LÆS OGSÅ Kommunerne får skattesmæk på 126 millioner

– De viser nemlig helt tydeligt, hvad regeringen foreslår: At velstillede kommuner skal bidrage mere til at sikre velfærd i hele landet. Vi ser frem til at diskutere det politiske indhold med partierne.

Allerede nu står det dog klart, at både Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er ude af forhandlingerne efter at have deltaget i et sættemøde og et enkelt andet møde. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen bøjer sig for kritik: Tal bag udligningsudspillet lægges nu frem Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger