Foto: Frederiksberg Kommune
Foto: Frederiksberg Kommune
22.12.2020 kl. 08.12

Styrelse lukker Simon Aggesens boligsag

Erhvervsstyrelsen vurderer ikke, at lejlighed blev solgt for billigt til Frederiksbergs borgmester.

Var det for billigt, da Fonden Eksistensen for godt fire år siden solgte en lejlighed til den daværende formand for kultur- og fritidsudvalget på Frederiksberg, Simon Aggesen (K)?

Det spørgsmål har været stillet fra flere sider i løbet af det sidste halve år, og nu giver Erhvervsstyrelsen så svaret.

Det sker i en redegørelse til fonden, som Frederiksberg Bladet har set.

– Erhvervsstyrelsen har ikke på det foreliggende grundlag tilstrækkelige klare holdepunkter til at tilsidesætte bestyrelsens vurdering af, at den fastsatte salgspris af den specifikke ejerlejlighed lå inden for et interval, som var udtryk for markedsprisen, skriver styrelsen.

LÆS OGSÅ Notat belaster tidligere borgmester

I en redegørelse til styrelsen forklarer Fonden Eksistensen, der står bag Dansk Bibelskole, at den 465 kvadratmeter store lejlighed ifølge to ejendomsmæglere blev vurderet til mellem 11 og 11,5 millioner kroner. Simon Aggesen, der i mellemtiden er blevet borgmester, gav 9,5 millioner kroner for den. Det skyldes blandt andet, skriver fonden, at lejligheden på salgstidspunktet var beboet af en lejer, der var uopsigelig.

Med sin redegørelse lukker Erhvervsstyrelsen derfor sagen.

– Styrelsen tager derfor fondens redegørelse til efterretning og finder efter en samlet vurdering ikke, at der er grundlag for, at styrelsen foretager sig yderligere i sagen, og vi anser herefter sagen for afsluttet, konkluderer styrelsen.

For en måned siden meddelte Folketingets Ombudsmand, at han efter en redegørelse fra Frederiksberg Kommune ikke går yderligere ind i sagen, som dermed kan anses for at være afsluttet. mdbr@kl.dk

Emneord
Byråd, Navne, Jura

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Styrelse lukker Simon Aggesens boligsag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger