Foto: Jensohlsson/Wikimedia Commons og Bornholms Regionskommune. Montage: Danske Kommuner
Foto: Jensohlsson/Wikimedia Commons og Bornholms Regionskommune. Montage: Danske Kommuner
22.12.2020 kl. 08.21

Grænselukning vækker glæde i Malmö og frustration på Bornholm

Malmös borgmester ser frem til at slippe for juleshoppende danskere, men på Bornholm er Winni Grosbøll (S) rystet over den svenske regerings beslutning.

Den svenske regering lukkede natten til tirsdag grænsen mod Danmark i bestræbelserne på at bremse spredningen af den nye mutation af coronavirus, der er endnu mere smitsom end den hidtil kendte.

En beslutning, der mildt sagt er delte holdninger til.

Malmös borgmester Katrin Stjernfeldt Jammeh hilser beslutningen velkommen.

– Jeg har tidligere været i kontakt med Mikael Damberg (Sveriges indenrigsminister, red.) og nævnt den store bekymring, vi har for at mange danskere vælger til at tage til Sverige for købe julegaver, når så meget er lukket ned i Danmark. Nu er vi i en situation, hvor vi har fyldt vores sygehuse, så derfor er det velkomment, siger hun til det svenske nyhedsbureau TT.

LÆS OGSÅ Regeringen forbereder delvis nedlukning af 37 kommuner

På Bornholm ser borgmester Winni Grosbøll (S) helt anderledes på sagen.

Den svenske regerings lukning betyder nemlig, at sejladsen med hurtigfærgerne til og fra Ystad i Sverige måtte indstilles ved midnat. Tilbage er kun færgen til og fra Køge – som tager seks timer – samt indenrigsflyene til København, Billund og Aalborg.

– Jeg er ret rystet. Hen over en aften lukker man hele det bornholmske samfund ned. Vi er jo dybt, dybt afhængige af, at kunne få mennesker, få ambulancer og folk til og fra hovedstaden, og det gør man henover en nat. Jeg kan ikke forstå, at man ikke kan finde en løsning som den, vi havde i foråret. Så det presser vi på for, siger hun til TV 2 Bornholm.

I foråret kunne passagerer til og fra færgen rejse ind i Sverige og videre til Ystad.

LÆS OGSÅ Efter smittetilfælde: Hele byrådet skal testes

Winni Grosbøll er i dialog med transportminister Benny Engelbrecht (S) og udenrigsminsiter Jeppe Kofod (S) for at forsøge at finde en løsning inden jul. mdbr@kl.dk

Emneord
Byråd, COVID19

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Grænselukning vækker glæde i Malmö og frustration på Bornholm Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger