Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.12.2020 kl. 13.12

Plejere sigtes efter TV 2-dokumentar

Dokumentaren om forholdene på plejecentret Kongsgården i Aarhus får nu retlige konsekvenser for flere medarbejdere på stedet.

Et antal medarbejdere fra plejehjemmet Kongsgården i Aarhus sigtes nu for overtrædelser af straffeloven. Det sker efter TV 2-dokumentaren ”Plejehjemmene bag facaden”, der blandt andet dokumenterede, hvordan den 90-årige demensramte Else blev behandlet af stedets personale.

Østjyllands Politi har nu sigtet flere personer i sagen, men hvor mange der er tale om, eller hvad de er sigtet for, ønsker politiet ikke at oplyse, skriver TV 2.

Ifølge TV 2 er der dog blandt andet tale om overtrædelse af straffelovens paragraf 157, der omhandler offentligt ansattes grove forsømmelse eller skødesløshed. Overtrædelse af paragraffen kan give bøde eller fængsel i op til fire måneder.

Dokumentaren har allerede tidligere fået konsekvenser for medarbejderne på Kongsgården. Flere har fået skriftlige advarsler og påtaler, mens andre er blevet afskediget. Samtidig er en områdechef fratrådt. Den politisk ansvarlige, rådmand Jette Skive (DF), har desuden iværksat en organisationsændring på hele området, der skal bringe ledelsen tættere på den daglige pleje. mdbr@kl.dk 

LÆS OGSÅ Borgmester efterlyser autorisation til sosu-hjælpere

 

Det siger paragraffen

§ 157. Når nogen, som virker i offentlig tjeneste eller hverv, gør sig skyldig i grov eller oftere gentagen forsømmelse eller skødesløshed i tjenestens eller hvervets udførelse eller i overholdelsen af de pligter, som tjenesten eller hvervet medfører, straffes den pågældende med bøde eller fængsel indtil 4 måneder. Uden for foranstående bestemmelse falder hverv, hvis udførelse hviler på offentlige valg.

Kilde: Straffeloven

 

Emneord
Ældre, Jura

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Plejere sigtes efter TV 2-dokumentar Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger