Per Røner forlader posten ved udgangen af marts måned. Foto Stevns Kommune
Per Røner forlader posten ved udgangen af marts måned. Foto Stevns Kommune
18.12.2020 kl. 11.00

Stevns’ kommunaldirektør stopper

Stevns' kommunaldirektør, Per Røner, takker af efter knap 22 år på posten.

Stevns Kommunes kommunaldirektør går på pension i foråret 2021. Per Røner startede i den daværende Vallø Kommune i 1999, og fortsatte som kommunaldirektør for den nye Stevns Kommune i 2007.

Efter lang og tro tjeneste vil han nu nyde sit otium.

– Jeg har taget beslutningen for et stykke tid siden, og har også tilpasset tidspunktet, så Kommunalbestyrelsen i god tid inden næste valgperiode kan udpege min afløser. Det har helt overordnet været en stor fornøjelse at arbejde med de mange politikere og ansatte gennem så mange år. Udfordringerne har ind mellem været store, men vi er klart landet tilfredsstillende. Stevns har mange ildsjæle og dygtige folk. Det gælder både blandt borgerne og de mange foreninger, men også internt i organisationen, og jeg ønsker dem alle god vind, og takker for samarbejdet, siger den afgående kommunaldirektør.

Borgmester Anette Mortensen (V) skal nu ud og finde en ny topembedsmand. Der bliver nu nedsat et ansættelsesudvalg, som får repræsentanter fra både kommunalbestyrelsen og forvaltningen.

LÆS OGSÅ Mette Jeppesen ansat som kommunaldirektør i Ringsted

– Jeg vil godt takke Per for alle de år, han dygtigt og med stor energi har stået i spidsen for Stevns Kommune. Som ny politiker for syv år siden var det meget trygt at komme ind i kommunen, og som borgmester har jeg haft stor glæde af mit samarbejde med Per, fortæller Anette Mortensen.

Det er en speciel tid at skulle hyre en ny topchef i, påpeger borgmesteren.

– Det er en hektisk tid, vi skal finde en ny kommunaldirektør i. Coronakrisen er på ingen måde afsluttet, og til efteråret venter et kommunalvalg. Jeg er dog meget fortrøstningsfuld og ser frem til, at vi sammen kan finde en ny topchef for kommunen, som vil stå i spidsen for den udvikling, som vi er på vej ind i de kommende år.

Hvis Corona ellers tillader det, tager Stevns Kommune afsked med Per Røner ved en reception ved udgangen af marts. Målet er, at den nye kommunaldirektør starter den 1. april i god til inden kommunalvalget og den kommende valgperiode. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Stevns’ kommunaldirektør stopper Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger