Arkivfoto
Arkivfoto
18.12.2020 kl. 12.25

Enhedslisten får borgmesterposten på Bornholm

Viceborgmester Morten Riis (EL) bliver borgmester, når Winni Grosbøll (S) fratræder med årets udgang. Dog kun i tre en halv dag, indtil kommunalbestyrelsen mødes og formentlig vælger Thomas Thors (S).

Punkt 41 på torsdagens møde i Bornholms Kommunalbestyrelse var lidt specielt. Politikerne skulle tage stilling til borgmester Winni Grosbølls (S) anmodning om at udtræde af kommunalbestyrelsen for at tiltræde et job som direktør for Friluftsrådet.

Det imødekom kollegerne samtidig med, at de takkede hende for hendes arbejde for Bornholm. Det er forventningen, at kommunalbestyrelsen udpeger Thomas Thors som ny borgmester, men mødet, det sker på, finder først sted 4. januar.

Det betyder, at viceborgmester Morten Riis (EL) fra og med nytårsnat kan stryge "vice" i tre en halv dag og sætte sig i borgmesterstolen.

Det bakkede alle partier op om – også Venstre, selv om Søren Schow var lidt skeptisk.

LÆS OGSÅ Borgmester fjerner direktør efter kritik af jobcenter

– Vi kan godt bakke op om det her punkt, men så er det jo viceborgmesteren, som skal træde ind og det er jo lidt skræmmende, sagde han spøgende på mødet.

Venstre og andre bekymrede kan nu være helt rolige, forsikrer Morten Riis. Han har ingen planer om at gennemføre en revolution i nytårsdagene.

– Jeg er sønderjyde, og selv om Als engang blev udråbt som republik, så kommer jeg ikke til at udnytte situationen. Vi er slet ikke så leninistiske, siger han, der ikke regner med det store arbejdspres de tre en halv dag, han kan kalde sig landets eneste Enhedsliste-borgmester.

Han ærgrer sig som kollegerne over Winni Grosbølls exit.

LÆS OGSÅ Eks-borgmester siger farvel til politik – men først ved KV25

– Jeg har haft et rigtig tæt samarbejde med Winni, og har nok fået lov til ting, som andre viceborgmestre ikke har. Vi har kunnet være venner og politiske modstandere samtidig, siger han.

Som følge af Winni Grosbølls farvel indtræder Per Ole Petersen (S) i kommunalbestyrelsen. mdbr@kl.dk

Emneord
Byråd, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Enhedslisten får borgmesterposten på Bornholm Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger