Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
16.12.2020 kl. 11.37

Borgmester om politiaftale: Absolut et tryghedsskabende initiativ

I politiaftalen, der netop er indgået, har man afsat midler til at åbne 20 nærpolitistationen. Det glæder Struers borgmester, der får én af dem.

Politiaftalen, der er indgået af alle Folketingets partier undtagen Venstre, løfter over de kommende tre år frem til 2023 politiets og anklagemyndighedens økonomi med en milliard kroner.

Pengene skal blandt andet gå til at åbne 20 nye nærpolitistationer over hele landet med 110 ekstra lokalbetjente. I den øvrige del af politiet får man 450 ekstra politibetjente. Derudover får man ekstra hænder i politiet – 115 årsværk – når en del færdselsopgaver flyttes til Transport- og Boligministeriet.

Glæde i Struer

Et af de tyve steder, der nu får en nærpolitistation er Struer. Det glæder borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

– Det er absolut et tryghedsskabende initiativ. Det synes vi meget godt om, siger Niels Viggo Lynghøj (S) om den nye politiaftale.

LÆS OGSÅ Ingen tilsynssag mod Greves borgmester

Nærhed betyder noget i Danmarks geografisk største politikreds, Midt- og Vestjyllands politikreds, med politistation i Holstebro. En del af Struers borgere skal i dag rejse op til omkring 30 kilometer, hvis de har et ærinde på politistationen.

– Nærheden betyder klart noget. Det løfter serviceniveauet. Den mulighed for den nære kontakt er vigtig. På nærpolitistationen kan de jo lave almindelig sagsbehandling og samle op på bekymringssamtaler i lokalområdet. I dag skal man ind til Holstebro, hvis man formelt skal møde op på politistationen, og det er ganske langt for nogle af borgerne i Struer Kommune. Jeg tænker også, borgerne i nabokommunen Thisted får glæde af det her. I Sydthy er der ret langt til politistationen i Thisted. Nu får borgerne en mulighed midtvejs mellem Thisted og Holstebro, siger Niels Viggo Lynghøj.

Han lægger blandt andet vægt på, at det nære politi kan gøre en forskel i arbejdet med de unge i samarbejde med kommunen.

– De kan jo patruljere lokalt og være mere synlige. Det betyder klart noget, blandt andet i arbejdet med de unge, og det samarbejde vi har om det i SSP-regi, siger Niels Viggo Lynghøj.

LÆS OGSÅ Ansat lækkede følsomme oplysninger: Nu har hun endegyldigt tabt sagen

Regeringen har ikke sat dato på, hvornår nærpolitistationen åbner i Struer.

– Men jeg regner da med 2021. Vi skal bare lige have fundet nogle lokaler, men det er en detalje. Det finder vi ud af, siger Niels Viggo Lynghøj. tkn@kl.dk

Placering af de 20 nærpolitienheder

Brønderslev Kommune
Vesthimmerlands Kommune
Struer Kommune
Ikast-Brande Kommune
Odder Kommune
Billund Kommune
Hedensted Kommune
Tønder Kommune
Esbjerg Kommune
Assens Kommune
Nyborg Kommune
Sorø Kommune
Slagelse Kommune
Odsherred Kommune
Greve Kommune
Gladsaxe Kommune
Ishøj Kommune
Gribskov Kommune
Fredensborg Kommune
Tårnby Kommune

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester om politiaftale: Absolut et tryghedsskabende initiativ Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger