Fredericia Kommune har iværksat en intern undersøgelse afgående borgermester Jacob Bjerregaards køb af byggegrund.
Fredericia Kommune har iværksat en intern undersøgelse afgående borgermester Jacob Bjerregaards køb af byggegrund.
14.12.2020 kl. 14.12

Intern undersøgelse af borgmesters køb af byggegrund

Fredericia Kommune vil nu lave en intern undersøgelse af afgående borgmester Jacob Bjerregaards (S) køb af byggegrund.

Der melder sig en række spørgsmål i forbindelse med afgående borgmester Jacob Bjerregaards køb af en byggegrund tilbage i 2016. Det er Ekstrabladet, der har bragt sagen op. Spørgsmålet er, om Jacob Bjerregaard fik særbehandling, så han kunne købe grunden, som kommunen solgte, foran andre interesserede borgere.

Og nu har Fredericia Kommune har ifølge Ekstrabladet iværksat en intern undersøgelse af forløbet.

I dag mandag skriver avisen om et såkaldt ”mystisk notat”, som spiller en rolle i sagen.

Notatet er udateret og er et udskrevet dokument, som den daværende salgschef har sat sin underskrift på. I notatet står der:

LÆS OGSÅ Ankestyrelsen går ind i sag om borgmesters grundkøb

”Borgmesteren oplyste mundtligt på møde tirsdag 15/3/16, at han gerne ville købe Argentinervej 42 til den udbudte pris og til de udbudte vilkår',

Notatet er stilet til tidligere kommunaldirektør Michael Holst, oplyser Fredericia Kommune. Men den tidligere kommunaldirektør siger selv, at han ikke kan huske, at han har set notatet.

– Jeg mindes ikke, at jeg nogensinde har set det, og jeg synes faktisk, at det er et noget mærkeligt notat, siger den tidligere kommunaldirektør til Ekstrabladet.

Michael Holst påpeger, at notatet adskiller sig fra, hvordan man normalt laver notater i kommunen, blandt andet fordi det ikke er datoangivet. Han kalder det ”meget mystisk”.

Notatet kan spille en afgørende rolle, da det fastslår, at grunden blev solgt på baggrund af et mundtligt bud fra borgmesteren.

I notatet står også, at borgmesteren ikke selv kan skrive under som sælger, og at det derfor er 1. viceborgmesteren, der skal skrive under.

Overfor Ekstrabladet har Jacob Bjerregaard selv tidligere fortalt, at der var tre personer til stede på mødet, hvor det mundtlige bud på byggegrunden blev afgivet: Borgmesteren, hans kone og kommunens salgschef.

I sidste uge meddelte Jacob Bjerregaard pludselig, at han fratrådte jobbet som borgmester til fordel for en stilling i kommunikationsbureauret Advice. De jobplaner blev imidlertid ændret, da sagen om grundsalget dukkede op i Ekstrabladet. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Intern undersøgelse af borgmesters køb af byggegrund Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger