Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.12.2020 kl. 11.57

Efter opsigtsvækkende udmelding: 29 handelsbyer protesterer i åbent brev

Der sker ikke stor smitte i detailhandlen, og derfor hører det ingen steder hjemme, at Sundhedsstyrelsens direktør opfordrer til nethandel, lyder det fra 29 handelsbyer over hele landet.

– Prøv at se, om I kan handle på nettet.

Opfordringen var ikke til at tage fejl af, da Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på et pressemøde mandag udtalte sig om mulig trængsel i de fysiske butikker op til jul. 

Samme budskab er gentaget i en folder fra Sundhedsstyrelsen. 

Det har fået 29 handelsbyer til at skrive et åbent brev til Søren Brostrøm, statsminister Mette Frederiksen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S). 

LÆS OGSÅ Kommunale corona-julehjælpere på gaden

Her kalder de retorikken fra Søren Brostrøm for ”uhensigtsmæssig”. 

Det er blandt andet byer som Hillerød, Herning, Viborg, Randers og Kolding, der er afsender. 

– Myndighederne har ikke lukket detailhandlen, og der er ikke erfaring for smittespredning i handelslivet. Vi overholder alle anbefalinger – og alligevel opfordrer I til at handle online! Vi oplever, at selvom myndighederne gerne holder detailbranchen kørende, så er der en retorik fra højeste sted, som påvirker kunderne til at holde sig væk, og det er en direkte trussel mod vores mange butikker og arbejdspladser, skriver de i brevet. 

Handelsbyerne påpeger også, at udmeldingen fra Søren Brostrøm står i skærende kontrast til det faktum, at mange af landets kiosker og pakkeshops er ved at flyde over i pakker, hvilket skaber trængsel i mange af butikkerne, når folk vil hente pakker. 

LÆS OGSÅ Overborgmester: Københavnere skal indskrænke deres sociale liv

Og så minder de Søren Brostrøm og regeringen om, hvor mange arbejdspladser, der er i detailhandlen. 

– Det er vores samfundsøkonomi, der står på spil, når kunderne holder sig fra at handle lokalt i egen by. Det er nemlig vores butikker, restaurationer og serviceerhverv, der betaler for julebelysning- og udsmykning og aktiviteter i byen. De står også for en stor del af støtten til vores foreningsliv i landet, og så udgør de en væsentlig del af den danske arbejdsstyrke, som er med til at betale skattekroner i både kommune- og statskasse, skriver de.

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har forsøgt at få en kommentar til brevet fra Søren Brostrøm, men det har ikke været muligt. mdbr@kl.dk

Emneord
Erhverv, COVID19

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter opsigtsvækkende udmelding: 29 handelsbyer protesterer i åbent brev Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger