Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
10.12.2020 kl. 13.54

Yderligere 31 kommuner lukkes delvist ned

Allerede fredag eftermiddag træder restriktioner i kraft i store dele af landet.

Antallet af coronasmittede herhjemme slår alle rekorder torsdag. Det seneste døgn er 3.132 konstateret smittet med coronavirus.

Det var bagtæppet, da sundhedsminister Magnus Heunicke (S) torsdag eftermiddag præsenterede nye restriktioner i yderligere 31 kommuner. Alle kommuner i Region Sjælland, alle kommuner i Region Midtjylland samt Aalborg, Vejle, Fredericia og Middelfart bliver nu omfattet. 

– Vi forventer, at smitten vil stige yderligere i de kommende dage. Smitten skal ned, og vi skal trække noget aktivitet ud af samfundet, lød det fra sundhedsministeren på pressemødet.

Her gjorde han det også klart, at regeringen er klar til at udvide restriktionerne til flere kommuner.

LÆS OGSÅ Kommuner får navne på smittede borgere

Udmeldingen om den delvise nedlukning i de 31 kommuner kommer blot dagen efter, at 36 kommuner i hovedstadsområdet samt Aarhus og Odense onsdag lukkede delvist ned.

Restauranter, barer, spillesteder, biblioteker, museer, svømmehaller og fitnesscentre pålægges at holde lukket, mens skoleelever fra 5. klasse og opefter er sendt hjem. Detailhandlen og liberale erhverv som frisører og tandlæger forbliver åben. Offentlige arbejdsgivere opfordres til at hjemsende medarbejdere, der ikke varetager kritiske opgaver.

Det er de samme restriktioner, der nu udvides til yderligere 31 kommuner, så de nu rammer 79 procent af befolkningen. De træder i kraft fredag klokken 16 og gælder indtil videre til 3. januar. mbdr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Yderligere 31 kommuner lukkes delvist ned Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger