Foto: T-Stone/Wikimedia Commons
Foto: T-Stone/Wikimedia Commons
07.12.2020 kl. 07.17

Skives borgmester jubler: Digterbolig med på finansloven

Regeringen, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet har fundet fem millioner kroner til renoveringen af Jeppe Aakjærs gamle forfatterbolig.

Siden staten meddelte, at den vil overdrage Jeppe Aakjærs gamle hjem i Salling, Jenle, til Skive Kommune, har fremtiden for de historiske bygninger været uvis.

Finansieringen fulgte nemlig ikke umiddelbart med, og med en presset kommunal økonomi var fremtiden for Jenle derfor omtrent lige så brolagt med sten som livet var det for den nok mest kendte figur i Aakjærs værker, Jens Vejmand.

Søndag kunne Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard (V) ånde lettet op. Partierne bag finansloven er blevet enige om at støtte renoveringen af Jenle med fem millioner kroner, såfremt huset som planlagt overdrages til kommunen.

– Det er jeg rigtig glad for. Jeg er positivt overrasket over, at det er lykkedes, og jeg vil gerne sende en stor cadeau til Andreas Steenberg (R), der virkelig har været med til at få det sat på dagsordenen, siger Peder Christian Kirkegaard.

LÆS OGSÅ Bred opbakning til kultur-analyseinstitut

Jenle drives i dag af 60 frivillige fra Aakjær-selskabet med støtte fra kommunen. Kommunen vil stadig skulle finde pengene til driften, men her er højst tale om 150.000 kroner årligt. Den radikale finansordfører Andreas Steenberg (R) har tidligere udtrykt velvilje over for en fast bevilling, så også driften bliver dækket af staten.

I første omgang glæder Peder Christian Kirkegaard sig over, at kommunens lobbyarbejde har båret frugt.

– Vi har henvendt os til kulturministeren, Folketingets kulturordførere og de folketingsmedlemmer, der er valgt her i regionen. Vi har haft en dialog gennem nogle måneder og har i den forbindelse også fundet frem til, at det vil koste omkring 5 millioner kroner at renovere Jenle, siger han.

Sidste år forsøgte Skive Kommune også at få Jenle på finansloven, men dengang lykkedes det ikke. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skives borgmester jubler: Digterbolig med på finansloven Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger