Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
07.12.2020 kl. 11.02

Sådan bliver nedlukningen af de 38 kommuner

En lang række aktiviteter lukkes ned i København, Odense og Aarhus samt 35 yderligere kommuner i hovedstadsområdet og på Sjælland.

Opdateret efter pressemødet kl. 14.08. 

Folkeskoleeleverne i 5. klasse og opefter sendes hjem. Restauranter, barer, svømmehaller og fitnesscentre lukker, ligesom også kulturelle tilbud som museer og biblioteker gør det.

Sådan lyder regeringens plan for en delvis nedlukning i 38 kommuner, hvor coronasmitten er tiltagende. Den blev præsenteret på et pressemøde i Statsministeriet mandag middag.

Nedlukningen minder meget om den, vi oplevede i foråret – dog med den væsentlige undtagelse at detailhandel og andre liberale erhverv ikke berøres. Det gør vuggestuer og børnehaver heller ikke, ligesom også folkeskolens mindste elever fortsat må gå i skole. 

LÆS OGSÅ Medie: Nødbekendtgørelse på social- og sundhedsområdet er på vej

Alle ofentligt ansatte i de 38 kommuner opfordres til at arbejde hjemme, og alle indbyggere i kommunerne opfordres til ikke at gå på restaurant i nabokommunen. 

Søndag aften annoncerede statsminister Mette Frederiksen (S) i en video på Facebook, at regeringen barsler med nye sanktioner. De præsenteres endeligt på et pressemøde klokken 12.

Samtidig med de nye restriktioner forlænges forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer til 28. februar sammen med de øvrige landsdækkende restriktioner.

Selve restriktionerne i de 38 kommuner gælder indtil videre til 3. januar. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Glæde og lettelse i Nordjylland

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sådan bliver nedlukningen af de 38 kommuner Felter med * skal udfyldes
 
Af: Kaj Bob
Den 09.12.2020 kl. 09:35

Ringsted

svar på: Sådan bliver nedlukningen af de 38 kommuner

Hvorfor skal Ringsted ikke lukke ned når de er omringet af kommuner der skal lukkes ned?

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger