Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.12.2020 kl. 13.39

Minimumsnormeringer rykkes ét år frem – og indtil videre på kommuneniveau

Fra næste år afsættes der ekstra 200 millioner kroner til flere voksne i dagtilbud.

Allerede næste år kommer der flere penge til at ansætte mere pædagogisk personale i landets børnehaver og vuggestuer.

Det står klart efter at regeringen og dens støttepartier samt Alternativet lørdag er blevet enig om en ny velfærdsaftale, der er et led i finansloven for næste år, som endnu ikke er faldet på plads.

Partierne er blevet enige om at afsætte 200 millioner kroner om året fra 2021 til 2024 til flere medarbejdere på børneområdet. Det betyder samtidig, at den fulde indfasning af minimumsnormeringer i daginstitutionerne rykkes ét år frem, så det bliver lovkrav fra 2024.

– Vi ønsker, at der i hele Danmark skal være bedre vilkår for vores børn. Nogle kommuner har været længere fremme end andre. Nu afsætter vi flere hundrede millioner kroner ekstra, siger finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde i Finansministeriet lørdag middag.

LÆS OGSÅ Efter talrige udskydelser er velfærdsloven nu på vej

Indtil videre bliver der tale om minimumsnormeringer på kommuneniveau, da der mangler datagrundlag. I 2023 vil partierne dog drøfte, om der skal indføres minimumsnormeringer på institutionsniveau. Det er særligt SF’s mærkesag.

– Jeg kan garantere, at SF fortsat vil kæmpe for, at det skal være på institutionsniveau, siger SF’s formand Pia Olsen Dyhr til TV 2.

I en pressemeddelelse jubler formanden for pædagogernes fagforbund, BUPL, over aftalen.

– Vi har kæmpet for det her i mere end ti år, så det er en kæmpe sejr. Nu får vi styrket børns rettigheder og sikret, at pædagogerne har en chance for at løfte den vigtige opgave, de er sat i verden for. Loven øger antallet af pædagoger og sætter en prop i besparelserne én gang for alle, så vi undgår nye besparelser på normeringerne, når børnetallet stiger i de kommende år, siger Elisa Rimpler.

LÆS OGSÅ Bred opbakning til kultur-analyseinstitut

Loven om minimumsnormeringer ventes at blive fremsat i Folketinget til foråret. Heraf vil det fremgå, at der i et årligt gennemsnit skal være 1 pædagogisk personale pr. 3 børn i vuggestuer og 1 pædagogisk personale pr. 6 børn i børnehaver. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Minimumsnormeringer rykkes ét år frem – og indtil videre på kommuneniveau Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger