Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
03.12.2020 kl. 10.14

Vil droppe Danske Bank: Skandaler vidner om uansvarlig forretningsførelse

Nye Borgerlige i Fredericia vil have kommunen til at droppe engagementet hos Danske Bank. Uacceptabelt at banken kan tjene penge på Fredericia Kommune efter hvidvask-skandale, lyder argumentet.

Fredericia Kommune bør skifte væk fra Danske Bank på grund af sager om hvidvask i estisk filial og senest fejl om gældsinddrivelse hos kunderne. Det mener Nye Borgerliges byrådsmedlem i Fredericia, Karsten Byrgesen, der vil stille byrådsforslag om bankskifte, ifølge Fredericia Dagblad.

– Deres håndtering af både hvidvaskskandalen og nu gældsinddrivelsen vidner om uansvarlig forretningsførelse. Det lever ganske enkelt ikke op til vores etiske kodeks, som vi ønsker at arbejde efter i kommunen, siger Karsten Byrgesen til dagbladet.

Han mener, at skandalerne bør have den konsekvens, at banken ikke får lov til at tjene penge på kommunen.

I første omgang skal forslaget drøftes på et økonomiudvalgsmøde på mandag, hvor Nye Borgerlige vil have opbakning til, at byrådet skal iværksætte et arbejde, der kan afslutte kommunens engagement med banken.

LÆS OGSÅ Efter historisk svær proces: Kommunernes budgetter rammer plet

– Byrådet i Fredericia noterer sig de meget betydelige uregelmæssigheder og den dårlige forretningsførelse i Danske Bank. På det grundlag beslutter Byrådet at igangsætte en procedure der afslutter samarbejdet med Danske Bank. Byrådet iværksætter samtidigt en analyse, der stiller forslag til valg af en ny bankforbindelse, står der i forslaget.

Kommunen har for blot et halvt år siden haft sine bankforretninger i udbud. Den aftale udløber først om tre år, så en afslutning på Fredericias engagement med Danske Bank har relativt lange udsigter. Ifølge Fredericia Dagblad anerkender Karsten Byrgesen da også, at kommunen nok ikke kan slippe ud af den senest indgåede aftale. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vil droppe Danske Bank: Skandaler vidner om uansvarlig forretningsførelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger