Sagen drejer sig om et byggeprojekt på Bornholm. Billedet viser et andet byggeprojekt. Foto: Colourbox
Sagen drejer sig om et byggeprojekt på Bornholm. Billedet viser et andet byggeprojekt. Foto: Colourbox
03.12.2020 kl. 11.51

Efter ransagninger og afhøringer: Politi lukker sag om embedsmisbrug

Et år efter, Bornholms Politi modtog en anmeldelse om muligt embedsmisbrug i forbindelse med et kommunalt byggeprojekt, er sagen nu lukket. Der er ikke grundlag for at gå videre med sagen, siger politiet.

Der er ikke beviser for, at der er begået noget strafbart.

Sådan lyder Bornholms Politis konklusion på en "grundig efterforskning" af muligt embedsmisbrug i forbindelse med et byggeprojekt, som Bornholms Regionskommune står for. 

– Vi har gennemgået et meget omfattende skriftligt materiale og har været igennem mailkorrespondance mellem de personer, der har været involveret i håndteringen af byggeprojektet. Vi har foretaget flere ransagninger og afhøringer af sagens personer og afhørt en række vidner. På den baggrund mener hverken vi eller SØIK (Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, red.), at der er beviser for, at der er begået noget strafbart i straffelovens forstand. Derfor lukker vi sagen, siger Martin Gravesen, der er politidirektør i Bornholms Politi.

Bornholms Politi modtog i oktober sidste år en anmeldelse om et byggeprojekt, der skulle samle Bornholms Regionskommunes byggeadministration på en adresse i Rønne. Politianmeldelsen kom fra byrådsmedlem René Danielsson (DF), der mente, at der var begået stillingsmisbrug og tilbageholdelse af information over for byrådet. Blandt andet var anlægsbudgettet til byggeriet blevet udvidet, uden at de lokale politikere var blevet orienteret.

LÆS OGSÅ 10 lokalpolitikere skal afhøres af politiet

Men nu er sagen altså lagt i arkivskuffen for politiets vedkommende, der undervejs har sigtet to personer. De sigtelser er frafaldet, men kan tages op igen inden for to måneder, hvis Statsadvokaten beslutter at gøre det. Det kan for eksempel ske, hvis nogen klager over politiets behandling af sagen.

Inden politiet startede sin efterforskning, lavede revisionsvirksomheden BDO en undersøgelse af forløbet. BDO kom frem til, at indhentningen af tilbud på byggeprojektet ikke var i overensstemmelse med tilbudslovens regler. Politiet vurderer ikke, at det giver grundlag for at forfølge et brud på straffeloven, men har i stedet orienteret Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som nu kan vurdere, om sagen skal gå videre i Klagenævnet for Udbud. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter ransagninger og afhøringer: Politi lukker sag om embedsmisbrug Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger