Foto: Thomas Kokholm
Foto: Thomas Kokholm
02.12.2020 kl. 11.47

Ombudsmanden: Slagelse-borgmester gik for langt over for journalist

Ombudsmanden kalder det "beklageligt", at Slagelse-borgmester gik i rette med journalist på en måde, der var uden for rammerne af en myndigheds opførsel

Borgmester i Slagelse, John Dyrby Paulsen (S), gik for langt i sin reaktion på en artikel i den lokale ugeavis. Det mener Ombudsmanden, der efter presseomtale gik ind i sagen af egen drift.

– (Det, red.) lå efter min opfattelse uden for rammerne for, hvordan en myndighed i overensstemmelse med de almindelige forvaltningsretlige krav om saglighed og lighed bør agere. Også den efterfølgende mailkorrespondance med journalisten og mediekoncernen B om artiklen lå efter min opfattelse uden for rammerne for, hvordan en myndighed bør kommunikere med en journalist eller ledelsen for et medie. Jeg finder samlet set Slagelse Kommunes reaktion i sagen beklagelig, skriver Ombudsmanden i et brev til Slagelse Kommune.

Sagen starter med en artikel i den lokale ugeavis, hvor navnene på de mandlige medlemmer af et udvalg bliver nævnt i forbindelse med omtale af krænkende adfærd på et møde i udvalget. Det får John Dyrby Paulsen til tasterne, og han skriver en email til journalisten, lokalavisens redaktør og en chefredaktør på lokalavisens ejerkoncern, hvor han kritiserer indholdet i artiklen.

I mailen skriver han dog også, at han nu overvejer at lægge avisen på is.

LÆS OGSÅ Hvordan står det til med demokratiet i Danmark?

– Det får mig til at overveje at stoppe alt samarbejde, ikke som en trussel, men som et opråb om almindelig anstændighed, værdighed og fokus på substans; og jeg håber, at den del af artiklen bliver slettet, skriver borgmesteren i starten af oktober.

Men den henvendelse var over stregen, konkluderer Ombudsmanden.

– Mailen var på den baggrund efter min opfattelse egnet til at blive opfattet som en trussel med hensyn til både journalistens og mediekoncernens adgang til at modtage informationer fra kommunen (herunder borgmesteren) og med hensyn til Slagelse Kommunes fremtidige annoncering i mediekoncernen, herunder ugeavisen, skriver Ombudsmanden.

Ombudsmandens udtalelse afslutter hans behandling af sagen. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Venstre mister absolut flertal i Kolding

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ombudsmanden: Slagelse-borgmester gik for langt over for journalist Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger