Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
02.12.2020 kl. 11.26

Ensrettede gågader og massetest: Nye tiltag i 17 kommuner i hovedstaden

Regeringen har præsenteret en række nye tiltag, der skal medvirke til at nedbringe coronasmitten i 17 hovedstadskommuner.

Et højt smitteniveau i og omkring hovedstaden betyder nu nye og skærpede restriktioner. Det oplyser Sundheds- og ældreministeriet.

De nye restriktioner kommer til at gælde for København og 16 kommuner i Hovedstadsområdet, hvor et højt smitteniveau og høj befolkningstæthed i kombination med årstiden indebærer en risiko for eskalerende smitte. Indtil videre har Danmark haft omkring 80.000 bekræftede tilfælde af Covid-19-smitte. Næsten halvdelen af tilfældene er registreret i Region Hovedstaden ifølge tal fra Sundheds- og ældreministeriet.

Smittetrykket i de 17 hovedstadskommuner, der nu bliver pålagt skærpede restriktioner, er desuden omkring dobbelt så højt som i resten af landet.

Restriktionerne i de 17 kommuner betyder, at alle offentlige og private arbejdspladser bliver kraftigt opfordret til at så mange som muligt arbejder hjemmefra. Desuden bliver offentlige arbejdspladser opfordret til at udskyde opgaver, der kræver fysisk fremmøde, til efter nytår, hvis det er muligt. Og jobcentre og andre offentlige arbejdspladser, der har borgerkontakt, bliver opfordret til at afvikle møder og lignende digitalt.

LÆS OGSÅ Kommuner får navne på smittede borgere

I grundskolerne bliver der ifølge Sundheds- og ældreministeriet indført forbud mod undervisning på tværs af klasser, og på de videregående uddannelser bliver der opfordret til digital undervisning i så vid udstrækning som muligt.

Fritidsaktiviteter og idrætsforeninger mister frem til 2. januar muligheden for at samles op til 50 personer. I stedet må de nu kun mødes 10 personer.

Butikslivet bliver pålagt at have færre kunder pr. kvadratmeter, og gågader og butiksstrøg bliver anbefalet ensrettet.

Desuden bliver alle 15-25-årige opfordret til at lade sig teste inden jul.

LÆS OGSÅ Kommuner er klar til at modtage sygehuspatienter

De 17 kommuner er Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk.

Restriktionerne gælder fra mandag den 7. december til den 2. januar. 

Hele listen over restriktioner kan findes på Sundheds- og ældreministeriets hjemmeside. jki@kl.dk

Emneord
COVID19, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ensrettede gågader og massetest: Nye tiltag i 17 kommuner i hovedstaden Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger