Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.12.2020 kl. 12.39

Minister bekræfter: Nye, skærpede tiltag på vej til hovedstaden

Der er nye tiltag på vej til hovedstadsområdet for at nedbringe coronasmitten. Det bekræfter sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Som flere medier berettede i går mandag, er der nye, skærpede tiltag på vej til hovedstadsområdet. Det bekræfter sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i dag på sin Facebookside.

– Smittetallene er for høje her i København og i en række af de kommuner, der ligger i større eller mindre afstand i forbindelse med hovedstaden. Derfor vil vi i dag fortælle om en række nye, skærpede tiltag, som vores sundhedsmyndigheder anbefaler skal til i præcis det område, skriver Magnus Heunicke.

Tiltagene er ifølge sundhedsministeren skræddersyede til at sætte ind i forhold til bestemte aldersgrupper, aktiviteter og geografiske områder, der er særligt ramt af coronasmitte.

– Tiltagene er drøftet med alle folketingets partier, erhvervslivsorganisationer og senere mødes jeg virtuelt med borgmestrene i kommunerne om samarbejdet, skriver Magnus Heunicke.

LÆS OGSÅ Kommuner er klar til at modtage sygehuspatienter

Ifølge flere medier vil tiltagene blandt andet omfatte mere virtuel undervisning på videregående uddannelser, begrænsning i antallet af deltagere i fritidsaktiviteter, og så skal politiet være mere opmærksomme på at forhindre servering efter klokken 22 på restaurationer.

Medierne refererer fra en orientering, som sundhedsministeriet gav Folketingets Sundhedsudvalg i går mandag.

Restriktionerne skal angiveligt være målrettet 17 kommuner i hovedstaden og vil ifølge Magnus Heunicke blive meldt ud senere i dag.

Alle skærpede restriktioner i syv kommuner i Nordjylland er desuden ophævet, oplyser Sundhedsministeriet. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Kommuner får navne på smittede borgere

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Minister bekræfter: Nye, skærpede tiltag på vej til hovedstaden Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger