Elisabeth Wolstrup er ny direktør i Ballerup Kommune. Foto: Ballerup Kommune
Elisabeth Wolstrup er ny direktør i Ballerup Kommune. Foto: Ballerup Kommune
01.12.2020 kl. 15.42

Ballerup henter direktør i nabokommunen

Elisabeth Wolstrup bliver ny direktør i Ballerup Kommune. Hun kommer fra nabokommunen Albertslund, hvor hun har en lignende stilling.

Efter nytår tager Elisabeth Wolstrup plads i direktørstolen i Ballerup Kommune, hvor hun får ansvaret for områderne økonomi, by, erhverv, miljø og ejendomme. Hun kommer fra en lignende stilling i nabokommunen Albertslund.

Kommunaldirektør i Ballerup og hendes nye chef, Eik Møller, ser frem til samarbejdet med den nye direktør.

– Der har været en stor interesse for jobbet, og vi havde et meget stærkt kandidatfelt. Ansættelsesudvalget var enige om at anbefale Kommunalbestyrelsen at ansætte Elisabeth Wolstrup fra årsskiftet, hvor hun får ansvaret for Økonomi, By, Erhverv, Miljø og Ejendomme. Hun har en solid erfaring med byudvikling og strategisk økonomistyring og bringer blandt andet ny viden og erfaringer med borgerinddragelse med sig til Ballerup Kommune, siger han i en pressemeddelelse fra kommunen.

Elisabeth Wolstrup har en række ansættelser i den offentlige sektor på sit CV, siden hun blev uddannet fra statskundskabsstudiet på Københavns Universitet i 1998. Først som fuldmægtig i henholdsvis Økonomistyrelsen og Sundhedsstyrelsen, siden som chefkonsulent i Integrationsministeriet, hvor hun var, indtil hun i 2009 fik sit første chefjob. Her blev hun kontorchef i By- og Landskabsstyrelsen, inden hun fik nyt job med samme titel i Naturstyrelsen og dernæst Miljøstyrelsen.

LÆS OGSÅ Favrskov henter teknikdirektør i nabokommunen

I oktober 2016 fik hun for første gang ansættelse i den kommunale sektor, da hun blev centerchef for by og miljø i Furesø Kommune. I januar 2018 blev hun så direktør i Albertslund Kommune.

Men nu skifter hun altså over kommunegrænse til Ballerup, hvor hun bliver en del af den fire personer store direktion. Og det glæder hun sig til, lyder det i pressemeddlelsen fra Ballerup.

– Ballerup er kendt for sit erhvervsliv, de ambitiøse byudviklingsprojekter med for eksempel Kildedal som det nyeste, og at kommunen har en solid økonomi, der gør det muligt at realisere de politiske ambitioner. Jeg glæder mig til at være med til at føre planerne for kommunen ud livet i de kommende år til gavn for byens borgere og erhvervslivet. Jeg er klar til at tage fat på de mange spændende opgaver sammen med mine kolleger i direktionen og med kommunalbestyrelsen. Mest af alt glæder jeg mig til at komme ud og møde medarbejdere og ledere og til at lære organisationen rigtig godt at kende, siger Elisabeth Wolstrup. 

Elisabeth Wolstrup har sideløbende med sit arbejde taget en række efteruddannelsesforløb på Hertie School of Governance, Copenhagen Business School og Harvard Universitys John F. Kennedy School of Government.

LÆS OGSÅ Tidligere kommunaldirektør i kommunalt comeback

Direktørjobbet er blevet ledigt, da Carsten Riis forlod kommunen den 1. august i år for at blive kommunaldirektør i Faxe Kommune. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ballerup henter direktør i nabokommunen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger