Foto: Thomas Kokholm Nielsen
Foto: Thomas Kokholm Nielsen
31.08.2020 kl. 12.39

Millioner på vej til udsatte børn

For mange børn vokser op med omsorgssvigt, mener regeringen, der derfor har fundet 150 millioner kroner til udsatte børn i 2020 stigende til 500 millioner kroner i 2023

Der er flere midler på vej til en styrket indsats over for udsatte og anbragte børn. Der er for mange børn, der vokser op med omsorgssvigt og derfor også bliver udsatte som voksne. 

Finansminister Nicolai Wammen (S) sagde under præsentationen af finanslovsforslaget 2021, at regeringen med den nuværende finanslov og økonomiaftalerne med kommunerne for 2021 allerede har sikret det største løft af velfærden i mange år.

Men under overskriften "Børnene først" afsætter regeringen i deres forslag til finansloven yderligere et løft på 1,4 milliarder kroner til de udsatte børn over de næste fire år.

– Noget af det, der ligger regeringen allermest på sinde, er nemlig børnene. Det er en hel afgørende prioritering for regeringen, at børnene vokser op i trygge rammer. Det er selve motoren i den udvikling, der har gjort, at Danmark er Danmark, at alle børn får mulighed for et godt liv og gå en bedre fremtid i møde end den foregående generation, sagde Nicolai Wammen.

LÆS OGSÅ Ombudsmanden: Kommune begik alvorlige fejl i sager om anbragte børn

I sit forslag til finansloven for 2021 lægger regeringen op til at bruge 150 millioner kroner på området. Pengene skal sikre, at ”samfundet giver den nødvendige hjælp tidligere end i dag med henblik på at hjælpe børnene godt ind i voksenlivet”, skriver regeringen i udspillet. 

Regeringen lægger yderligere op til at afsætte 250 millioner kroner i 2022 og 500 millioner kroner årligt i 2023 og 2024. 

– Pengene skal gå til at give udsatte børn og anbragte børn en bedre fremtid. Senere på efteråret fremlægger vi et udspil med konkrete forslag, sagde Nicolai Wammen.

Regeringen afsætter i deres forslag også midler til faglig rådgivning til udsatte børn og børn med særlige behov, så børnene får god støtte i dagtilbud og skoler.

LÆS OGSÅ Politikerne brænder for de udsatte børn
FOR ABONNENTER

Derfor afsættes 16 millioner kroner årligt fra 2021 til at videreføre den eksisterende faglige rådgivning af fagprofessionelle, dagtilbud, skoler og kommuner om arbejdet med udsatte børn.tkn@kl.dk  mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Millioner på vej til udsatte børn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger