28.08.2020 kl. 10.30

Borgersamling skal hjælpe Rudersdal med verdensmålene

Rudersdal bliver den tredje kommune, der har en borgersamling. Samtidig slutter kommunen sig til en række andre, der arbejder aktivt for at inkorporere de 17 verdensmål i deres bæredygtighedsstrategi.

En enig kommunalbestyrelse har sat et projekt i gang i Rudersdal, som skal hjælpe politikerne med bud på, hvordan kommunen skal se ud i en bæredygtig fremtid.

Projektet hedder "Borgersamling om FNs verdensmål" og har det overordnede formål at omsætte FNs 17 globale verdensmål til en lokal kontekst. 

Borgersamlingen, som kommer til at bestå af 36 borgere fra kommunen, skal komme med konkrete anbefalinger til handlingsplaner og lokale initiativer for borgere, foreninger, virksomheder og skoler rundt omkring i kommunen, og det bliver også dens opgave at udpege, hvilke mål der er særligt relevante at arbejde med i lokalsamfundet.

Borgersamlinger er en ny metode til at inddrage borgere i lokalpolitik, og med dette nye initiativ bliver Rudersdal den tredje kommune i Danmark, der opretter sådan et projekt.

LÆS OGSÅ Jammerbugt stævner borger efter vindmøllekritik på Facebook

Borgmester Jens Ive (V) er også stolt over det nye projekt og den brede opbakning fra kommunalbestyrelsen.

– Med projektet inviterer vi Rudersdals borgere til at være med til at tage ansvarsfulde og omsorgsfulde valg, der kan gøre en forskel lokalt og globalt. Og jeg er glad for, at alle partier i kommunalbestyrelsen bakker op om projektet. Vi er enige om, at vi vil bæredygtige løsninger på lang sigt her i kommunen, og det kræver handlinger og politisk lederskab både lokalt og globalt.

Med oprettelsen af den nye borgersamling efterlever Rudersdal allerede flere af de globale verdensmål. Eksempelvis indgår der i det 11. verdensmål om bæredygtige byer og lokalsamfund et delmål om at gøre byerne mere inkluderende. Det 17. verdensmål om partnerskaber og handling indeholder også et delmål om at fremme effektivt samarbejde på tværs af den offentlige sektor, det private erhvervsliv og civilsamfundet.

Ifølge byrådsmedlem i Rudersdal Kristine Thrane (S) giver det også virkelig god mening at bruge den nye type borgerinddragelse til at få verdensmålene på dagsordenen.

LÆS OGSÅ Tilsyn skal vurdere Faaborg-Midtfyns udlejning af elbil

– Borgersamling er en ny og spændende måde at inddrage borgerne på og vil forhåbentlig give dem lyst til mere. FN´s verdensmål er samtidig et oplagt udgangspunkt for at arbejde med at udvikle kommunen i en mere bæredygtig retning. Jeg glæder mig meget til denne proces, og til at se hvilke gode ideer, der kommer og til at arbejde videre med dem, siger hun.

De 36 borgere vil blive fundet ved en lodtrækning, som samtidig sikrer, at de valgte udgør et repræsentativt udsnit af kommunen. frst@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgersamling skal hjælpe Rudersdal med verdensmålene Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger