Thomas Eriksen er ny direktør i Frederikshavn Kommune. Foto: Frederikshavn Kommune
Thomas Eriksen er ny direktør i Frederikshavn Kommune. Foto: Frederikshavn Kommune
27.08.2020 kl. 11.31

Ny direktør i Frederikshavn

Thomas Eriksen bliver ny direktør for teknik- og kulturområdet i Frederikshavn Kommune.

48-årige Thomas Eriksen skal være teknik- og kulturdirektør i Frederikshavn Kommune. Det oplyser kommunen i dag torsdag, efter byrådet onsdag aften godkendte ansættelsen. Han kommer fra en stilling i Faxe Kommune, hvor han fra 2013 var kommunaldirektør.

– I Frederikshavn Kommune har vi brug for en stærk direktør, der kan være med til at sætte retningen og medvirke til, at vi kan fortsætte med at udvikle os i forhold til service, bosætning, erhverv og udvikling af hele vores lokalsamfund. Og det har vi sikret med ansættelsen af Thomas Eriksen, siger borgmester Birgit S. Hansen (S).

Kommunaldirektøren i Frederikshavn, Mikael Jentsch, lovpriser også den nye direktørs talenter.

– Vi får en meget kompetent og visionær ny direktør med ansvar for teknik- og kulturområdet. Jeg glæder mig til at se Thomas Eriksen på et stærkt hold, siger kommunaldirektøren.

LÆS OGSÅ Ny direktør for teknik og klima i Haderslev

Thomas Eriksen har før sin ansættelse i Faxe Kommune blandt andet været teknisk chef i den nu nedlagte Christiansfeld Kommune og stabs- og administrationschef i Haderslev Kommune.

I Faxe Kommune ophævede økonomiudvalget i marts 2020 med øjeblikkelig virkning hans ansættelse. Begrundelsen lød, at økonomiudvalget ønskede en anden profil til den fremadrettede ledelse af Faxe Kommune. På samme møde drøftede politikerne en række afvigelser i budgettet for 2019, som politikerne ikke følte sig orienteret om. Det var Venstre, Dansk Folkeparti og en borgerliste, der stod bag fyringen, mens Socialdemokratiet og Enhedslisten mente, at ansvaret for budgetafvigelserne skulle placeres et andet sted i kommunens ledelse.

Han er uddannet bygningsingeniør fra SDU, hvor han også sidenhen har taget en masteruddannelse i offentlig ledelse. jki@kl.dk

Emneord
Navne, Ledelse, Teknik, Kultur

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny direktør i Frederikshavn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger