11. august præsenterede forhandlerne fra KL og Lærernes Centralorganisation den nye arbejdstidsaftale for lærerne, som nu er blevet godkendt i KL's bestyrelse. Foto Thomas Kokholm
11. august præsenterede forhandlerne fra KL og Lærernes Centralorganisation den nye arbejdstidsaftale for lærerne, som nu er blevet godkendt i KL's bestyrelse. Foto Thomas Kokholm
27.08.2020 kl. 15.50

KL’s bestyrelse har godkendt lærernes arbejdstidsaftale

KL’s bestyrelse har godkendt aftalen om lærernes arbejdstid. ”Aftalen giver fornyet håb og tro på folkeskolen”, siger KL-formand Jacob Bundsgaard (S). Nu afventer man i spænding lærernes urafstemning.

Som forventet godkendte KL’s bestyrelse i dag torsdag den aftale om lærernes arbejdstid, som forhandlerne fra KL og Lærernes Centralorganisation havde forhandlet sig frem til og præsenterede 11. august.

– Aftalen med Lærernes Centralorganisation sætter et punktum for mange års konflikt og diskussion, og jeg tror på, at vi står med en aftale, som giver et fornyet håb og tro på folkeskolen. KL’s bestyrelse har i dag godkendt aftalen, og nu ser vi med spænding frem mod tirsdag og resultatet af lærernes urafstemning, siger KL’s formand, Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard (S), efter KL-bestyrelsens godkendelse.

– For os kommuner er folkeskolen en af de allervigtigste opgaver, fordi det er her, vores fremtid dannes og uddannes. Derfor har vi et ansvar for at sikre rammerne til, at dét kan realiseres, og at lærerne kan lykkes med deres vigtige opgave, tilføjer Jacob Bundsgaard.

Efter KL-bestyrelsen har godkendt aftalen, skal den til formel godkendelse i Kommunernes Lønningsnævn.

LÆS OGSÅ Det blev et klart ja fra lærerne til en ny arbejdstidsaftale

Urafstemningen blandt Danmarks Lærerforenings medlemmer er i gang og løber frem til tirsdag den 1. september. Resultatet af lærernes afstemning fremlægges efter klokken 16 samme dag. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL’s bestyrelse har godkendt lærernes arbejdstidsaftale Felter med * skal udfyldes
 
Af: Thomas Andersson
Ok21 - lærere stem NEJ til uklare aftaler
Den 28.08.2020 kl. 17:21

Den er hjemme?

svar på: KL’s bestyrelse har godkendt lærernes arbejdstidsaftale

Jeg synes Jacob Bundsgaard udtaler meget skråsikkert at konflikten lægges bag os.
Aftalen har fået en meget lunken modtagelse hos lærerne, og selv med et knebent JA fra lærerne, så er det et ualmindeligt naivt postulat.
Hvis I, som vanligt, rygsvømmer væk fra alle hensigterne, og snyder på vægten som de seneste syv år, så er der ingen tvivl om at konflikten fortsat lever i bedre velgående end nogensinde!
De lærere som stemmer JA, gør det samlet i skepsis til jeres intentioner, svigt dem én gang, og så har de lærere stillet sig med deres kollegaer der stemmer NEJ!
I er på skammelig tynd is her...

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger