15 kommuner vil hæve skatten med frit lejde. Foto: Colourbox
15 kommuner vil hæve skatten med frit lejde. Foto: Colourbox
27.08.2020 kl. 12.18

15 kommuner med udligningstab vil hæve skatten

15 kommuner vil bruge frit lejde til skattestigninger til at dække udligningstab.

15 kommuner får lov til at hæve skatten med 236 millioner kroner, så de kan dække tabet på udligningsreformen. Det oplyser Social- og indenrigsministeriet.

I forbindelse med vedtagelsen af udligningsreformen, fik de kommuner, der mistede penge på reformen, lov til at hæve skatten med et beløb, der svarer til udligningstabet. Det betyder, at 26 kommuner kunne hæve skatten med knap 430 millioner kroner i 2021 og få lov til at beholde hele provenuet.

Nu har 15 kommuner så meddelt ministeriet, at de vil bruge hele deres del af rammen til skattestigninger, mens 11 kommuner har valgt ikke at benytte muligheden til at dække udligningstabet med en skattestigning.

Desuden har ni af kommunerne søgt om at hæve skatten yderligere. Blandt de ni kommuner er for eksempel Gentofte, Hørsholm, Rudersdal og Lyngby-Taarbæk, der har søgt om at sætte skatten op med et højere beløb, end de ifølge Social- og indenrigsministeriet mister på udligningsreformen i 2021.

LÆS OGSÅ Kommunerne får skattesmæk på 126 millioner

Tre andre kommuner, Lolland, Hjørring og Dragør, der ikke har tab på udligningsreformen, har også søgt om at sætte skatten op. De 12 kommuner skal nu dele den resterende ramme på 194 millioner kroner.  jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 15 kommuner med udligningstab vil hæve skatten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger