Jakob Ville (V) går efter at blive Venstres næste spidskandidat i Kolding. Foto: Kolding Kommune
Jakob Ville (V) går efter at blive Venstres næste spidskandidat i Kolding. Foto: Kolding Kommune
26.08.2020 kl. 10.18

Udvalgsformand vil være borgmester i Kolding: "Det handler om at Ville"

Den første kandidat til at efterfølge Jørn Pedersen (V) som spidskandidat for Venstre i Kolding har meldt sig på banen.

Der gik mindre en et døgn fra Jørn Pedersen (V), borgmester i Kolding, meddelte, at han ikke genopstiller til næste kommunalvalg, til den første kandidat meldte sig ind i kampen om at efterfølge bykongen. Tirsdag eftermiddag offentliggjorde udvalgsformand Jakob Ville (V) nemlig, at han mener, at han er den bedste egnede til at efterfølge Jørn Pedersen.

– Jeg tror på, at jeg har evnerne, og jeg er sikker på, at jeg har lysten. Det er op til Venstres medlemmer at pege på Venstres borgmesterkandidat, og jeg håber på deres opbakning, skriver Jakob Ville på sin Facebookside, som han indleder med noget, der ligner et nyt valgslogan: "Det handler om at Ville".

Han blev valgt ind i byrådet første gang ved valget i 2017, og har i denne periode siddet på formandsposten i teknik- og klimaudvalget, ligesom han er partiets gruppeformand. Inden da var han lokalforeningsformand for Venstre i Kolding.

Men nu vil han altså, efter flere opfordringer fra baglandet, tage et trin op.

LÆS OGSÅ Billund skal have ny borgmester

– Gennem årene er der mange, der har spurgt, om ikke jeg skal være den næste borgmester. Mit svar har altid været, at vi har en god borgmester, og så længe vi har ham, vil jeg arbejde loyalt som en del af holdet. Men nu er situationen en anden. Allerede i går aftes fik jeg mange henvendelser fra baglandet. Beskeden var: “så er det nu Jakob”, skriver Jakob Ville.

Han er 43 år gammel og arbejder som skoleleder på Jels Skole. Han bor i Seest med sin kone og deres tre børn. Ved kommunalvalget i 2017 fik han 628 personlige stemmer. Stemmeslugeren Jørn Pedersen fik 12.112. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Udvalgsformand vil være borgmester i Kolding: "Det handler om at Ville" Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger