Pressefoto
Pressefoto
26.08.2020 kl. 09.36

Penge til forsøg, der bringer beslutninger tættere på landdistrikter

En pulje på 7,8 millioner kroner skal støtte forsøg, der kan flytte beslutninger ud i landdistrikter og øer.

Beslutningerne er rykket for langt væk fra landdistrikterne og øerne, og det er noget skidt, hvis man spørger erhvervsminister Simon Kollerup (S). Og derfor har regeringen besluttet, at landdistriktspuljens midler denne omgang skal bruges på at råde bod på det.

– I mange år har landdistrikterne og de mindre byer oplevet, at servicetilbud og beslutninger rykker væk fra landdistrikterne mod de større byer. Derfor prioriterer vi med Landdistriktspuljen i denne runde projekter, som kan styrke lokalsamfundene og bringe nærheden tilbage, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

I alt bliver der afsat 7,8 millioner kroner, der efter ansøgning skal fordeles med 2,9 millioner til projekter på landets små øer og 4,9 millioner til forsøgsprojekter i landdistrikterne.

Ø-pengene har ikke noget overordnet tema, mens pengene til landdistriktsforsøg støtter projekter, der bringer nærheden tilbage til landdistrikterne.

LÆS OGSÅ Naboer får ingen gevinst når rønner rives ned

– Det kan for eksempel være projekter, der styrker kultur- og fritidsaktiviteter, afprøver nye organiseringsformer, finder nye modeller for dagligvarehandel eller alternative løsninger på fastholdelse af lokale servicetilbud, siger Simon Kollerup.

Der er ansøgningsfrist den 14. oktober, og ansøgningerne bliver vurderet af det såkaldte Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen, der består af konsulent og tidligere formand for Friends of Cold Hawaii Finn Jorsal, medlem af LAG-småøerne Lisbeth Kristensen Lei, erhvervschef i Lejre Kommune Nynne Larsby Friis og direktør for Geocenter Møns Klint Niels Natorp. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Penge til forsøg, der bringer beslutninger tættere på landdistrikter Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger