Arkivfoto
Arkivfoto
25.08.2020 kl. 10.22

Jørn Pedersen stopper som borgmester

Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), genopstiller ikke til næste valg.

Koldings borgmester gennem 11 år, Jørn Pedersen (V), genopstiller ikke ved næste valg. Det oplyser han i en pressemeddelelse på Facebook.

– Jeg mener, at det er vigtigt, at man som borgmester har nylig erfaring med verden uden for det politiske, og at man er med til at sikre, at der hele tiden er nytænkning og foranderlighed på posten. Så to-tre perioder er optimalt, synes jeg. Samtidig synes jeg også, at det er nu, jeg skal videre, hvis jeg skal have en ny karriere uden for rådhuset, og det skal jeg, for som 52-årig er der mange gode år i mig endnu, siger Jørn Pedersen.

Han blev borgmester i 2010, og ved valget i 2017 opnåede han og Venstre absolut flertal i Kolding. Ifølge pressemeddelelsen vil han gerne huskes for synlighed, engagement og resultater.

– Det har været vigtigt for mig at være en meget synlig borgmester – at være ude og deltage så folk kunne lære mig at kende og være tæt på borgerne og deres hverdag. Jeg holder af at komme ud, og det, der nok er det vigtigste for mig, er at skabe noget sammen med andre, som giver værdi for flere. Jeg håber, at byens borgere også har haft den oplevelse af mig, siger Jørn Pedersen.

LÆS OGSÅ Venstre kårer ny spidskandidat i Slagelse

Jørn Pedersen har ud over sin borgmesterpost også været udvalgsformand i KL. I øjeblikket er han også bestyrelsesmedlem i KL.

Han har endnu ikke fundet ud af, hvad han skal lave i tiden efter næste valg.

– Jeg er sikker på, at jeg har noget at byde ind med i mit fortsatte arbejdsliv, så mon ikke der til den tid findes et match til gavn for både virksomhed/organisation og mig, siger Jørn Pedersen.

Venstres medlemmer i Kolding skal vælge ny spidskandidat i løbet af efteråret. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Jørn Pedersen stopper som borgmester Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger