Arkivfoto
Arkivfoto
25.08.2020 kl. 09.50

Byrådsmøder kan fortsat holdes uden offentlig adgang

Social- og indenrigsministeren forlænger COVID-19-regler for byrådsmøder, så borgere kan henvises til at følge møderne på video.

Landets byråd kan frem til årsskiftet holde byrådsmøder uden offentlig adgang, så længe de videotransmitterer møderne. Det meddeler Social- og indenrigsministeriet.

De såkaldte COVID19-regler trådte i kraft i foråret, da coronaudbruddet var på sit højeste i landet. Der fik landets byråd besked på at lukke byrådsmøderne for tilhørere for at forhindre smittespredning. Det er de regler, der nu bliver forlænget af social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) indtil årsskiftet.

– Vi skal beskytte både lokalpolitikere, embedsmænd og de borgere, der vil følge med i lokalpolitik, mod coronasmitte. Smitten er fortsat hos os, og derfor skal det også fortsat være muligt at holde møder med den nødvendige afstand og at tage særligt hensyn til risikogrupper, siger Astrid Krag.

Muligheden for at begrænse det fysiske fremmøde gælder dog kun tilhørere. Byrådsmedlemmer skal i udgangspunktet stadig møde op i byrådssalene. Et enigt byråd kan dog beslutte, at møderne afholdes over telefon eller video. Hvis enkelte byrådsmedlemmer skal have lov til at deltage uden fremmøde, så kan borgmesteren træffe den beslutning.

LÆS OGSÅ KL til minister: Genindfør de virtuelle byrådsmøder

– Med COVID-19-reglerne kan man lokalt finde de bedste løsninger. Det skal fortsat foregå på en måde, hvor det er muligt at følge med i, hvad der foregår, siger Astrid Krag.

Reglerne stod til at udløbe den 1. september, men gælder nu frem til 1. januar 2021, men Social- og indenrigsministeriet oplyser, at det løbende vil vurdere, om der er behov for reglerne i sin nuværende form. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmøder kan fortsat holdes uden offentlig adgang Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger