Jens Møller (Løsgænger) vil tilbage til Venstre. Foto: Tønder Kommune
Jens Møller (Løsgænger) vil tilbage til Venstre. Foto: Tønder Kommune
24.08.2020 kl. 10.10

Løsgænger vil vende hjem efter borgmester er blevet vraget

Flere byrådsmedlemmer har valgt at melde fra til KV21, efter Venstre i Tønder vragede den siddende borgmester som spidskandidat. Men nu svinger pendulet den anden vej.

Efter knap tre år som løsgænger vender Jens Møller tilbage til Venstre i Tønder. Det sker, efter partiforeningen vragede den siddende borgmester Henrik Frandsen og valgte en anden spidskandidat. Det skriver TV Syd.

– Jeg gik i protest mod borgmesteren (Henrik Frandsen, red.) og den daværende partiformand (Lars-Erik Skydsbjerg, red.). Nu har Henrik Frandsen tabt kampen om at blive Venstres borgmesterkandidat ved næste valg, og partiformanden er trådt tilbage. Derfor har jeg bedt om at blive optaget i Venstres byrådsgruppe igen, siger Jens Møller til TV Syd.

Jens Møller forlod Venstre i december 2017 efter konstitueringen i byrådet efter at have været medlem i 38 år, men nu vil han altså tilbage.

Venstre i Tønder har været i opbrud siden opstillingsmødet den 18. juni, hvor Henrik Frandsen ikke blev genvalgt som spidskandidat, på trods af at han sidder på borgmesterkontoret. I stedet valgte partiforeningen Martin Iversen som spidskandidat ved KV21.

LÆS OGSÅ Vælger ny spidskandidat for tredje gang på syv måneder

Derefter besluttede flere byrådsmedlemmer, at de ikke ville genopstille for partiet. Blandt andre meddelte udvalgsformand Bo Jessen (V), at han efter seks perioder i byrådet ikke vil tage endnu en tørn på grund af balladen i partiet, og den lokale folketingskandidat Philip Tietje (V) har trukket sit kandidatur. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Løsgænger vender hjem efter borgmester er blevet vraget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger