Danmarks Lærerforening skal have kampvalg om formandsposten. Foto: DLF
Danmarks Lærerforening skal have kampvalg om formandsposten. Foto: DLF
24.08.2020 kl. 12.31

Kampvalg i lærerforeningen: Ny kandidat melder sig på banen

Der bliver kampvalg om posten som formand for Danmarks Lærerforening. Hovedstyrelsesmedlem og lokalformand fra Ballerup tager kampen op mod Gordon Ørskov Madsen.

Medlemmerne af Danmarks Lærerforening får mindst to valgmuligheder, når de den 23. september skal vælge ny formand. Morten Refskov, lokalformand i Ballerup og medlem af DLF's hovedstyrelse, har nemlig besluttet sig for at stille op til formandsvalget. Det skriver han i et debatindlæg på folkeskolen.dk.

– Jeg brænder for at tage den stadige kamp for alle Danmarks Lærerforenings medlemmer, og jeg er derfor kandidat, når foreningen skal vælge ny formand den 23. september, skriver Morten Refskov.

Posten som formand for Danmarks Lærerforening bliver ledig, fordi den mangeårige formand Anders Bondo Christensen for nylig meddelte, at han ikke vil genopstille til posten. En beslutning han offentliggjorde kort tid efter,  DLF og KL var nået til enighed om en arbejdstidsaftale, som i morgen og en uge frem er til urafstemning blandt DLF's medlemmer.

Morten Refskov skriver i sit indlæg, at han vil stå for fornyelse i lærerforeningen.

LÆS OGSÅ Lærerforeningens formand træder af efter 18 år

– Foreningen har brug for at få blandet ny energi, nye idéer og nye anskuelser ind i den solide erfaring, og det kan jeg bibringe. Jeg er lige dele nytænkning og soliditet. Derfor mener jeg, at vi netop nu bør vove at geare foreningen til fremtiden og til en ny start for folkeskolen, skriver han.

Indtil videre er der to kandidater til formandsposten. Ud over Morten Refskov har også Gordon Ørskov Madsen, formand for DLF's overenskomstudvalg, meldt sit kandidatur. Den nuværende næstformand, Dorte Lange, er ikke kandidat.

Foreningen vælger den næste formand på sin kongres, der finder sted i København den 22. og 23. september. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kampvalg i lærerforeningen: Ny kandidat melder sig på banen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger