Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.08.2020 kl. 10.35

Odense inddrager borgerne før beslutning om salg af fjernvarmen

Odense Kommune har forhandlet vilkårene på plads for salget af Fjernvarme Fyn. Men beslutningen er stadig ikke truffet, og borgerne tages nu med på råd på fire møder.

Odense Kommune påbegynder nu en politisk proces mod et salg af det kommunalt ejede Fjernvarme Fyn.

Vilkårene for salget er forhandlet med plads med det forbrugerejede Energi Fyn, som vil betale 900 millioner kroner for selskabet, hvilket efter skat vil give Odense 524 millioner tiltrængte kroner i kassen.

Men den politiske beslutning er ikke truffet, og inden den bliver det, tages borgerne med på råd. På fire borgermøder stiller borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og andre byrådspolitikere op til debat om sagen. 

– (…) Vi skal have en åben samtale om fordele og ulemper, inden vi beslutter noget som helst. Som samlet byråd har vi brug for at høre odenseanernes mening i den her vigtige sag, siger borgmesteren i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ Lukkeliste mødes med modstand
FOR ABONNENTER

Borgmesteren lægger dog ikke skjul på, at han mener, der er brug for pengene til at finansiere nye anlæg på velfærdsområdet i form af børnehuse, skoler og plejehjem. 

Allerede inden processen for alvor går i gang, har Det Konservative Folkeparti vendt tommelfingeren nedad. Partiet kritiserer, at der kun har været forhandlet med Fjernvarme Fyn, hvorfor salgsprisen er estimeret med hjælp fra rådgivere – og den er i øvrigt ”latterligt lav”, siger den konservative rådmand Søren Windell til Fyens Stiftstidende

Odense Kommune ejer 97 procent af Fjernvarme Fyn, som leverer fjernvarme til omkring 100.000 kunder. De resterende tre procent ejes af Nordfyns Kommune, der vil få 16 millioner kroner ud af handlen. mdbr@kl.dk

Emneord
Forsyning, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Odense inddrager borgerne før beslutning om salg af fjernvarmen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger