Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.08.2020 kl. 12.30

Esbjerg sender sosu-personale på kursus i værdighed

Udvalgsformand håber, at kursus kan sikre, at Esbjerg ikke får sin egen Aarhus-sag.

Alle 2.500 medarbejdere på ældreområdet i Esbjerg Kommune kommer nu på et særligt udviklet kursusforløb, der skal sikre, at de ældre får en værdig pleje.

Det skriver JydskeVestkysten.

Det sker efter TV 2s afsløringer af omsorgssvigt i ældreplejen på Kongsgården i Aarhus og Huset Nyvang i Randers. Dog ikke som en direkte konsekvens, men som led i kommunens løbende arbejde med værdighedspolitikken.

Formanden for sundheds- og omsorgsudvalget Olfert Krog (DF) siger til JydskeVestkysten, at han håber, kommunen med kurset kan undgå en sag om omsorgssvigt i stil med den, som TV 2 afslørede med skjult kamera.

LÆS OGSÅ Ny viden
FOR ABONNENTER

– Jeg var lige så rystet og vred som resten af Danmark, da jeg havde set udsendelsen, og de overgreb kan hverken forklares eller forsvares. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at undgå noget, der bare minder om det, og der spiller den uddannelses-indsats, vi nu sætter i værk, godt ind som et af redskaberne.  

Kurset bygger på en analyse af daglige dilemmaer og medarbejdernes behov for nye kompetencer. Det er strikket sammen i samarbejdet med UC Syd og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg. 

De første forløb forventes afholdt i november 2020, og de sidste medarbejdere forventes at gennemføre kurset i 2022. mdbr@kl.dk

Emneord
Ældre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Esbjerg sender sosu-personale på kursus i værdighed Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger