Foto: Tønder Kommune
Foto: Tønder Kommune
19.08.2020 kl. 11.10

Borgmester føler sig truet med at blive smidt ud af sit parti

Som Venstre-medlem skal man bakke op om den nye spidskandidat, fastslår lokalformand. Det læser Tønders borgmester Henrik Frandsen (V) som en trussel om eksklusion.

Bølgerne går fortsat højt i og omkring Venstre i Tønder, der i juni vragede den siddende borgmester Henrik Frandsen som spidskandidat til fordel for den noget mere ukendte Martin Iversen, der ikke sidder i byrådet. 

Nu føler Henrik Frandsen sig truet med eksklusion af Venstre efter et læserbrev, som formanden for Venstre i Tønder Kommune, Kim Tygesen, skrev i JydskeVestkysten i weekenden. 

– Hvis man er medlem af Venstre, bakker man op omkring vores formål, politik og accepterer den demokratiske proces omkring valget af borgmesterkandidat Martin Iversen. Da ingen fra gruppen har meldt sig ud af Venstre endnu, må vi jo antage, at hele byrådsgruppen bakker op om førnævnte, selv Venstres siddende borgmester, skriver V-formanden i læserbrevet. 

Ifølge Henrik Frandsen står der mellem linjerne, at hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, så må man tage sit gode tøj og gå. 

LÆS OGSÅ Sophie Hæstorp: Jeg vil være overborgmester i København

– Jeg tager det helt klart som et udtryk for, at hvis man ikke makker ret, så bliver man smidt ud af Venstre, siger Henrik Frandsen til JydskeVestkysten. 

I et større interview med Danske Kommuner siger Henrik Frandsen, at han regner med at fortsætte i politik efter valget. 

– Jeg vil stadig være politisk til stede i Tønder efter valget, hvor jeg går efter en fremtrædende post, siger han blandt andet i interviewet. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester føler sig truet med at blive smidt ud af sit parti Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger