Foto: Odense Kommune
Foto: Odense Kommune
18.08.2020 kl. 15.03

Jane Jegind forlader politik og bliver kommunal chef

Odenses by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) trækker sig fra byrådet for at blive turismechef på Langeland. Christoffer Lilleholt afløser hende og bliver landets yngste rådmand.

Det mest erfarne medlem af Odense Byråd forlader kommunalpolitik.

Jane Jegind meddelte allerede sidste år, at denne periode bliver hendes sidste, og nu har hun landet et nyt job. Hun vil derfor på byrådsmødet onsdag bede byrådet om at udtræde pr. 1. september.

Her tiltræder hun som chef for erhverv, kultur og turisme i Langeland Kommune, oplyser Langeland Kommune i en pressemeddelelse.

Jane Jegind blev valgt til Odense Byråd første gang i 1998 og har været rådmand ad tre omgange. Først for børn og unge, senere for ældre og handicappede og siden 2014 som by- og kulturrådmand. 

LÆS OGSÅ Sophie Hæstorp: Jeg vil være overborgmester i København

– Jeg har været utrolig glad for min tid i Odense Kommune. Både som byrådsmedlem og rådmand. Odense er en fantastisk by med et væld af engagerede borgere og muligheder for at lære og opleve. Her har jeg været så privilegeret at være med i maskinrummet sammen med gode politiske kolleger og dygtige medarbejdere. Det vil jeg se tilbage på med stor glæde, og så vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige en stort ydmyg tak til alle dem, der gennem årene har udvidet min horisont, beriget min viden og givet mig ting at tænke over. Tak for det og tak for den tillid og tiltro, I har vist mig, siger Jane Jegind i en pressemeddelelse fra Odense Kommune.

På Langeland glæder kommunaldirektør Jani Hansen sig til at få Jane Jegind med på holdet.

– Jane Jegind kommer med stor indsigt og erfaring fra både den private og den offentlige sektor. Samtidig har hun et meget stort netværk, som jeg er sikker på, kommer os alle til gavn, siger Jani Hansen i pressemeddelelsen fra Langeland Kommune.

På rådmandsposten afløses Jane Jegind af Christoffer Lilleholt (V), der med sine 24 år bliver Danmarks yngste rådmand. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ DF ude af Frederikshavn byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Jane Jegind forlader politik og bliver kommunal chef Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger