Foto: Region Syddanmark
Foto: Region Syddanmark
18.08.2020 kl. 12.34

Efter tre afstemninger finder DF ny spidskandidat: Partiet skal tilbage til rødderne

Et snævert flertal af DF-medlemmerne i Odense vrager den siddende spidskandidat til fordel for regionsrådsmedlem.

Der skulle tre afstemninger til, før Dansk Folkepartis medlemmer i Odense mandag kunne udpege spidskandidaten til kommunalvalget næste år.

Første gang stod det lige mellem spidskandidaten ved KV17, gruppeformand Christel Gall og regionsrådsmedlem Carsten Sørensen. Det gjorde det også anden gang. Men tredje gang trak Carsten Sørensen det længste stå med 25 stemmer mod 23 til Christel Gall.

Carsten Sørensen er udover at være førstesuppleant i denne byrådsperiode også medlem af regionsrådet i Syddanmark, og han vil justere partiets linje, så den bliver mere "DF Classic", siger han.

 – Vi skal ikke bruge for mange penge på indvandrere, og vi skal have en bedre hjemmepleje, hvor der kommer færre forskellige medarbejdere ud til de ældre. Det er de samme værdier, som Dansk Folkeparti er blevet kendt for, og det vil jeg være garanten for, at vi også er kendt for i Odense, siger han.

LÆS OGSÅ Rune Dybvad overtager Frank Jensens plads i Borgerrepræsentationen

Med den smalle sejr in mente er han helt bevidst om, at der venter et arbejde, før han kan nyde bredere opbakning blandt partiets medlemmer.

– Jeg har noget, jeg skal have samlet op der. Men jeg er overbevist om, at hårdt arbejde kan gøre en forskel. Jeg tror, at flertallet har kvitteret for min arbejdsindsats i regionen, hvor jeg har lagt meget vægt på at inddrage medlemmerne, siger Carsten Sørensen, der næste år også genopstiller til regionsrådet.

Han og Dansk Folkeparti håber, at odenseanerne trodser de landspolitiske tendenser og giver partiet tre mandater i byrådet mod de nuværende to. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter tre afstemninger finder DF ny spidskandidat: Partiet skal tilbage til rødderne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger