Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune
18.08.2020 kl. 12.03

Efter TV 2-dokumentar: Jette Skive ændrer forvaltningen

Driften skal mere i fokus i sundheds- og omsorgsafdelingen i Aarhus Kommune, ligesom både ældre og pårørende skal inddrages mere.

Afsløringerne af omsorgssvigt i TV 2-dokumentaren ”Plejehjemmene bag facaden” får nu helt konkrete konsekvenser for organiseringen i Aarhus Kommunes magistratsafdeling for sundhed og omsorg.

Rådmand Jette Skive (DF) har flere gange udtalt, at der er brug for, at ledelsen får mere fokus på driften, og det sætter hun nu handling bag.

På sundheds- og omsorgsudvalgets møde onsdag skal politikerne tage stilling til en ny struktur, hvor magistratsafdelingen deles i tre:

En sundhedsforvaltning, der tager sig af den sundhedsfremmende og forebyggende indsats, en forvaltning, der tager sig af hjemmeplejen, og en forvaltning, der har ansvaret for driften af de 48 kommunale og selvejende plejehjem i kommunen. 

LÆS OGSÅ Ældreudvalg får Hørsholm Kommune tættere på borgerne

– Etableringen af to nye forvaltninger for henholdsvis hjemmeplejen og plejehjem forventes at bidrage til, at der er stort fokus på driften i hver forvaltningsenhed, og at brugere, beboere og pårørende får god pleje og oplever tilfredshed med tilbuddet. Ansvaret for hjemmepleje og plejehjem tydeliggøres i den nye organisering, hedder det i sagsfremstillingen. 

Udover den nye organisation vil magistratsafdelingen for sundhed og omsorg fremover have fokus på at gentænke lokalcentrene, herunder sørge for mere inddragelse af lokalsamfundet, ligesom der også vil være et stærkere fokus på at inddrage brugere og pårørende. 

– Sundhed og Omsorg ønsker en organisering, som byder alle brugere og pårørende ind i skabelsen af en ældrepleje, som lever op til de forventninger, man som borger og pårørende kan have til plejen og omsorgen for de svageste i samfundet, fremgår det. 

Den nye organisation skal træde i kraft 1. januar og har ikke umiddelbart økonomiske konsekvenser. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Direktører for hele livet
Emneord
Ældre, Forvaltning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter TV 2-dokumentar: Jette Skive ændrer forvaltningen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger