Colourbox
Colourbox
14.08.2020 kl. 13.00

Fængselsdømt kaldte borgmester Hitler og truede sagsbehandler

En 39-årig mand blev idømt ni måneders fængsel for trusler mod blandt andet borgmester, justitsminister og sagsbehandlere, samt hærværk.

En 39-årig mand blev ved Retten i Kolding i går torsdag idømt ni måneders ubetinget fængsel for blandt andet trusler mod daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og Billund Kommunes borgmester, Ib Kristensen (V).

Manden havde set sig ualmindelig gal på kommunen og andre offentlige myndigheder efter en dom på spirituskørsel, der betød, at han mistede sit kørekort. Det betød, at han ikke var i stand til at passe sit arbejde som mekaniker.

Frustrationen fik manden til at kaste sig over tasterne og skrive truende mails til borgmester, justitsminister og en sagsbehandler.

Ifølge avisen Jydske Vestkysten blev borgmester Ib Kristensen i adskillige mails truet og udsat for stærkt nedværdigende tale. For eksempel blev borgmesteren sammenlignet med Hitler.

LÆS OGSÅ Tidligere handicapleder kræver millionerstatning af Norddjurs

Daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K) blev truet på livet, hvis han ikke ville ændre lovgivningen, og den dømte sendte en decideret bombetrussel til Justitsministeriet.

I sagen indgik også, at han i flere tilfælde havde udøvet hærværk.

For eksempel kastede han en cykel mod et indgangsparti ved rådhuset med skader på både dør, vinduer og cykel til følge, ligesom han smadrede forruderne på to biler, der holdt parkeret foran rådhuset.

– Jeg kan ikke tåle at blive stresset. Vi havde en person rendende i vores hjem to gange om ugen for at overvåge, hvad vi lavede med vores børn, og vi rendte til møder tre-fire gange om ugen. Det blev jeg stresset over, og det kunne jeg ikke tåle, forklarede den 39-årige mand i retten, skriver Jydske Vestkysten.

LÆS OGSÅ Borgmester efterlyser autorisation til sosu-hjælpere

Den 39-årige, der i mellemtiden er flyttet til Kolding, modtog dommen. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fængselsdømt kaldte borgmester Hitler og truede sagsbehandler Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger