PR-foto
PR-foto
12.08.2020 kl. 13.24

Villy Søvndal vil være borgmester i Kolding

Den tidligere SF-formand vil nu være borgmester i hjembyen.

Nok siger dåbsattesten 68 år, men Villy Søvndal er ikke færdig med politik.

Tværtimod. Ved kommunalvalget i 2021 håber han på et comeback i Kolding Byråd – og gerne som borgmester.

Det siger han til TV Syd.

– Kandidaturet bunder i, at jeg har fået mange henvendelse fra folk, der gerne ser mig som borgmester i Kolding Kommune. Personligt synes jeg også selv, at Kolding trænger til flere og nye visioner for, hvor man gerne vil hen. Det synes jeg ikke, det nuværende flertal med Venstre og Dansk Folkeparti har formået. De er ikke dygtige til at gå i dialog med borgerne, siger Villy Søvndal.

LÆS OGSÅ Rune Dybvad overtager Frank Jensens plads i Borgerrepræsentationen

Villy Søvndal er dog endnu ikke opstillet for SF, men det lader til at være en formssag. I en pressemeddelelse bakker SF Kolding op om Villy Søvndal som partiets spids- og borgmesterkandidat.

– Det glæder os, at Villy overvejer at gå ind i kommunalpolitik igen, og vi kan kun opfordre ham på det varmeste til at gøre alvor af tankerne. Bestyrelsen ser ham meget gerne som SF’s spids- og borgmesterkandidat, siger formand for SF Kolding, Mette Voss.

Lykkes det for Villy Søvndal at blive borgmester, vil han søge et så bredt samarbejde som muligt i byrådet. Noget, SF tidligere har mestret i netop det sydøstjyske. I Vejle var Flemming Christensen (SF) i flere valgperioder borgmester på borgerlige stemmer.

Villy Søvndal er i øjeblikket medlem af regionsrådet i Syddanmark, hvor han ved sidste valg fik næstflest stemmer og således kun blev overgået af regionsrådsformand Stephanie Lose (V). Fra 1981 til 1994 var han byrådsmedlem.

LÆS OGSÅ Lars Weiss går efter overborgmesterposten

SF i Kolding vælger spidskandidat på et opstillingsmøde lørdag den 19. september. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Villy Søvndal vil være borgmester i Kolding Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger