Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
07.08.2020 kl. 11.08

Almen boligsektor i mål med sparekrav før tid

Et år før tid har den almene boligsektor opfyldt krav om at spare 1,5 milliarder kroner.

Den almene boligsektor har i 2019 realiseret besparelser for 1,7 milliarder kroner sammenlignet med 2014. Dermed lever sektoren et år før tid op til aftalen fra 2016, hvor KL, boligorganisationerne og regeringen indgik en aftale om, at sektoren inden 2020 skulle finde besparelser for 1,5 milliarder kroner. Det skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Formålet med besparelserne er at holde huslejeudgifterne i ro og skaffe penge til vedligehold af de almene boliger.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) er ganske begejstret for resultatet.

– Jeg er meget glad for, at vi er kommet så flot i mål med effektiviseringen. Det har direkte betydning for lejerne, fordi det er med til at holde huslejen nede, sigerJeg er meget glad for, at vi er kommet så flot i mål med effektiviseringen. Det har direkte betydning for lejerne, fordi det er med til at holde huslejen nede, siger han og fortsætter:

LÆS OGSÅ Borgmester skaffer udsatte borgere billige renter i hele landet
FOR ABONNENTER

– Det er derfor vigtigt, at arbejdet med effektivisering af den almene boligsektor fortsætter, når den nuværende aftale udløber med 2020, hvorfor jeg også ser frem til forhandling af en ny og ambitiøs effektiviseringsaftale i løbet af efteråret 2020, uddyber boligministeren.

Indtil 2014 steg driftsudgifter i den almene boligsektor relativt meget. Det førte til boligaftalen vedtaget i Folketinget samme år. Boligaftalen satte fokus på effektiviseringer i driften, og frem til 2016, hvor parterne indgik aftalen om besparelser, faldt driftsudgifterne. De almene boligorganisationers budgetter for næste år indeholder lavere driftsudgifter end sidste år. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Almen boligsektor i mål med sparekrav før tid Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger