Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.08.2020 kl. 11.09

Ny analyse: Mange klasseskift giver lavere karakterer

Folkeskoleelever, der skifter klasse mere end tre gange, får 1,5 karakterpoint i snit lavere end elever, der kun skifter klasse 1-2 gange i løbet af deres skolegang. Det viser ny analyse.

Mange klasseskift giver lavere karakterer.

Det viser en ny analyse, som Danmarks Statistik har udarbejdet. Analysen viser, at elever, der i løbet af deres folkeskoletid skifter klasse mere end tre gange, får 1,5 karakterpoint lavere gennemsnit ved afgangsprøven i 9. klasse sammenlignet med elever, der kun har et eller to klasseskift.

– Folkeskoleelever, der har oplevet mange klasseskift, får typisk lavere karakterer til afgangsprøven. Elever med 1-2 skift har et karaktergennemsnit til prøven på 7,5, mens elever med over 3 skift har et gennemsnit på 6,3, siger fuldmægtig i Danmarks Statistik Alex Skøtt Nielsen og fortsætter:

– Analysens resultater er relevante for alle, der interesserer sig for folkeskolen. For eksempel viser analysen, at både forældrenes uddannelse og indkomst kan have betydning for antallet af klasseskift, samt at antallet af klasseskift kan have betydning for elevernes videre uddannelse.

LÆS OGSÅ Anbragte børn trives med flere krav

Statistikerne fra Danmarks Statistik kommer frem til, at elever, hvis forældre har høj indkomst og længere uddannelser, i gennemsnit skifter klasse færre gange end andre elever.

De elever, der skifter klasse mange gange, er desuden tre gange så ofte som elever med få skift ikke i gang med en uddannelse 15 måneder efter, de er gået ud af 9. klasse.

Du kan læse hele analysen på Danmarks Statistiks hjemmeside. Der kan du blandt andet få svar på hvor mange elever, der skifter klasse ofte, og nogle bud på hvad, der fører til klasseskift. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny analyse: Mange klasseskift giver lavere karakterer Felter med * skal udfyldes
 
Af: Søren Kramer
FFbK
Den 11.08.2020 kl. 07:15

WOW... Det er da godtnok en overraskelse

svar på: Ny analyse: Mange klasseskift giver lavere karakterer

Eller... Det kan det da kun være for folk der ikke har fingrene i den danske folkeskole til daglig.. Det er jo ældgammel viden

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger