Jane Noer har meldt Solrøds borgmester til politiet. (Pressefoto)
Jane Noer har meldt Solrøds borgmester til politiet. (Pressefoto)
05.08.2020 kl. 12.38

Voldsdømt ex-byrådsmedlem politianmelder borgmester

Tidligere byrådsmedlem i Solrød Kommune anmelder borgmesteren til politiet for at overtræde navneforbuddet. Borgmester afviser.

Nu tidligere byrådsmedlem Jane Noer (V) blev i december sidste år dømt for vold mod sine tre børn. Hun fik seks måneders fængsel, heraf to måneder ubetinget. Det kostede hende pladsen i byrådet. Nu har hun valgt at melde borgmester Niels Hörup (V) til politiet for at overtræde det navneforbud, der var nedlagt mens sagen kørte ved retten. Det skriver Dagbladet.

Bag anmeldelsen står også Jane Noers mand. De skriver, at borgmesteren brød navneforbuddet den samme dag, som sagen startede ved Retten i Roskilde.

– (Borgmesteren har, red.) brudt sin tavshedspligt ved mandag den 17. juni 2019 i forbindelse med en budgetkonference for Solrød Byråd at have videregivet fortrolige oplysninger til Venstres byrådsgruppe fra den på daværende tidspunkt civilretslige sag, står der ifølge lokalavisen i anmeldelsen.

Ifølge retsplejeloven er det forbudt at offentligt gengive oplysninger, der kan identificere en anklaget, hvis der er nedlagt navneforbud af retten. 

LÆS OGSÅ Nye Borgerlige overvejer at stille op uden spidskandidat

Borgmester Niels Hörup afviser over for lokalavisen, at han har overtrådt navneforbuddet.

– Jeg har ikke overtrådt reglerne om navneforbud ved offentlig omtale – og derudover har jeg ikke yderligere kommentarer, da politiet for øjeblikket behandler sagen, siger han til DAGBLADET.

Jane Noer mistede automatisk sin valgbarhed, da hun blev idømt en ubetinget fængselsstraf. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Voldsdømt ex-byrådsmedlem politianmelder borgmester Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger