Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
30.04.2020 kl. 12.05

Blodrødt regnskab: Merforbrug for 10 millioner kroner på Fanø

Budgetterne er løbet løbsk på Fanø, hvor der på tre områder er kæmpe merforbrug. Den ansvarlige chef er fritstillet.

Pengene er nærmest fosset ud af kommunekassen på Fanø sidste år.

På børne- og kulturudvalgets område er budgettet overskredet med lidt over 3,5 millioner kroner. Forbruget ender dermed tre gange så højt, som der var budgetteret med.

Social- og sundhedsudvalget har brugt 5,65 millioner kroner for meget, mens erhvervs-, natur- og teknikudvalget kunne præsentere en budgetoverskridelse på 1,5 millioner kroner.

I alt 10,65 millioner kroner.

LÆS OGSÅ Budgetter: Kommunerne holder sig inden for rammen

Mens det på børne- og kulturområdet særligt er folkeskolen, der har været dyrere at drive end budgetteret, handler det på social- og sundhedsområdet om manglende indtægter fra plejehjemspladser, it-anskaffelser og opsagte medarbejdere. Kloakeringer og vandboringer er noget af det, der har kostet mere end først antaget på det tekniske område.

– Forvaltningen vurderer, at merforbruget i 2019 generelt set er utilfredsstillende, og at der burde have været gjort yderligere tiltag til overholdelse af budgettet, fremgår det af et referat af mødet i social- og sundhedsudvalget.

Områderne, hvor budgetterne er skredet, hører under velfærdschef Søren Lück Madsen, der fredag i sidste uge blev fritaget for tjeneste, da økonomi- og planudvalget ikke længere har den fornødne tillid til ham. Byrådet tager stilling til afskedigelsessagen på mødet i maj.  

Det er endnu uvist, hvordan politikerne på Fanø vil dække budgetoverskridelserne. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Kulturen får stor hjælpepakke i Aalborg
Emneord
Budget, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Blodrødt regnskab: Merforbrug for 10 millioner kroner på Fanø Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger