Birgitte Munk Grunnet går nu efter at vinde kampvalget i Socialdemokratiet. Foto: Privat
Birgitte Munk Grunnet går nu efter at vinde kampvalget i Socialdemokratiet. Foto: Privat
28.04.2020 kl. 12.36

Rift om at blive S-spidskandidat i Kolding: Nu melder den tredje sig

51-årige Birgitte Munk Grunnet melder sig ind i kampen om at blive socialdemokratisk borgmesterkandidat. Hun mener selv, hun kan skabe engagement og tillid.
tekst Mads Brandsen

Først meldte det 23-årige byrådsmedlem Elvis Comic sig klar. Så kom den 25-årige S-lokalformand Filip Bekic til – og nu har den tredje kandidat så meldt sig under de røde faner i Socialdemokratiet i Kolding.

51-årige Birgitte Munk Grunnet er nyt medlem af partiet, og melder sig klar til kampvalget om at blive borgmesterkandidat.

– Jeg tror, jeg kan skabe engagement og binde folk sammen. Jeg tror, jeg er ret tillidsvækkende. Jeg er god til at lytte, og så har jeg et kæmpe socialt hjerte, siger hun til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Selv om hun er ny i politik, har hun gjort sig sine erfaringer med at gøre sig bemærket i den offentlige debat. For halvandet år siden skrev hun en klumme i den lokale avis om ungeliv i Vamdrup, hvor hun bor – eller rettere, om manglen på tilbud til de unge.

LÆS OGSÅ V-ballade får byrådsveteran til at sige farvel og tak efter 23 år

Inden da prøvede hun at råbe politikerne op – uden det store held. Men med artiklen lykkedes det at trænge igennem med hendes budskab.

– Sidste år i september havde vi en dag med koncerter i Vamdrup, som ungdomsskolen var med til at arrangere, så det nyttede faktisk. Jeg vil gerne have, at der sker noget i alle byerne i kommunerne. Der hvor borgerne lever, siger Birgitte Munk Grunnet.

Den oplevelse tændte en gnist i hende.

– Siden da har jeg gået og tænkt. Mange har prikket mig på skulderen. Så nu prøver jeg. Det er et sats, og det lander, som det nu gør. Så arbejder jeg derfra, siger hun.

LÆS OGSÅ Eksborgmester flytter til Frankrig – og sender Venstre ud af byrådet

At det netop blev Socialdemokratiet, har hun aldrig været i tvivl om. Som datter af tidligere byrådsmedlem i Vamdrup Kommune Steen Munk Olsen (S) er hun vokset op med Socialdemokratiet.

– Vi har altid snakket politik derhjemme. Og vi læste Aktuelt, husker hun.

Socialdemokratiet i Kolding har endnu ikke sat dato på opstillingsmødet, hvor de cirka 430 medlemmer af partiet skal vælge mellem de tre aspiranter til spidskandidatposten. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rift om at blive S-spidskandidat i Kolding: Nu melder den tredje sig Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger