Foto: Odense Kommune
Foto: Odense Kommune
28.04.2020 kl. 13.04

Rådmand indrømmer: Jeg lækkede sparekatalog til pressen

Odenses ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K) kalder det ”en fodfejl”, mens S-udvalgsmedlemmer taler om et regulært tillidsbrud.

TV 2/Fyn kunne 15. april fortælle, at Odense Kommune skal spare millioner på ældre og handicappede.

Tv-stationen havde fået fingre i et sparekatalog på i alt 34 millioner kroner, som ældre- og handicapudvalget endnu ikke havde set.

Over for udvalget har ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K) hidtil nægtet, at han stod bag lækagen – men efter at de socialdemokratiske medlemmer af udvalget har krævet en tilbundsgående undersøgelse af lækket, vælger han nu at krybe til korset.

– Jeg har valgt at indrømme, at det var mig, der gav TV 2/Fyn oplysningerne om sparekataloget. Jeg kan ikke leve med, at medarbejderne i Ældre- og Handicapforvaltningen skal mistænkeliggøres, fordi jeg har begået en fodfejl, siger Søren Windell til Fyens Stiftstidende.

LÆS OGSÅ Frederikssund indfører også minimumsnormeringer

Det var i ren frustration over situationen, at han valgte at lække sparekataloget, og det har han nu beklaget over for udvalget.

Udvalgsmedlem Kasper Ejlertsen (S) siger til Fyens Stiftstidende, at han opfatter det som et ”tillidsbrud af alvorlig karakter”, og at der forestår en stor opgave i at genoprette tilliden mellem udvalg og rådmand.

Sparekataloget er i øvrigt blevet afvist af udvalget, der har valgt at begynde forfra med processen.

Lækket er tirsdag blevet drøftet på et udvalgsmøde, der ifølge forvaltningens presseafdeling endnu ikke var afsluttet ved 12-tiden.

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har efterspurgt en kommentar fra Søren Windell, men han har ikke mere at tilføje. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rådmand indrømmer: Jeg lækkede sparekatalog til pressen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger