Foto: Niels Hougaard/Realdania
Foto: Niels Hougaard/Realdania
24.04.2020 kl. 06.43

Realdania hjælper bæredygtigheden på vej med ny millionpakke

Foreningen står nu klar med 175 millioner kroner, som kommunerne kan søge. Pengene skal gå til inspiration og hjælp til bæredygtigt byggeri.

I bestræbelserne på at komme ud af coronakrisen ved at sætte gang i byggeriet må kommunerne ikke glemme bæredygtigheden.

Det er budskabet fra foreningen Realdania, der er klar til at sætte handling bag ordene med en corona-hjælpepakke på i alt 175 millioner kroner. Det oplyser Realdania i en pressemeddelelse fredag.

De 115 millioner kroner skal bruges på at give inspiration, værktøjer og konkret hjælp til kommuner og andre, der i den kommende tid går i gang med nybyggeri og renovering, så der bliver plads til bæredygtighed, klimaindsats og implementeringen af FN’s verdensmål i anlægsbudgetterne.

– Byggeriet bliver helt sikkert en del af løsningen i forhold samfundsøkonomien, og sektoren spiller samtidig en nøglerolle i forhold til at nå de klimamål, vi har sat os i Danmark. Der er derfor et åbent vindue, som vi gerne vil bidrage til, at vi kan udnytte ved at tænke de to ting sammen. På den måde gavner byggesagerne både beskæftigelse, samfundsøkonomi og den grønne omstilling, siger Realdanias administrerende direktør Jesper Nygård i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ 17 grønne byggeprojekter får støtte fra Realdania

Den anden del af hjælpepakken fra Realdania er tiltænkt projekter, der tidligere er støttet af Realdania, og som er ramt af coronakrisen. Her er afsat 50 millioner kroner, mens yderligere 10 millioner kroner er afsat til kultur- og oplevelsesinstitutioner, der tidligere har modtaget støtte fra Realdania.  

Realdania forventer samlet at uddele op mod 600 millioner kroner i løbet af 2020. Foreningen råder over samlet 23,4 milliarder kroner. mdbr@kl.dk

Emneord
COVID19, Anlæg, Byggeri

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Realdania hjælper bæredygtigheden på vej med ny millionpakke Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger