Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
24.04.2020 kl. 11.27

Livreddere vasker legetøj i Kalundborg

Kalundborg Kommune har oplevet stor velvilje hos de ansatte til at udføre arbejde, de normalt ikke beskæftiger sig med.
tekst Frederik Overby Vinding

De ansatte bliver ikke tvunget ud i arbejde, som de ikke plejer at udføre i Kalundborg Kommune.

Det har slet ikke været nødvendigt, fordi de ansatte har vist stor velvilje over for at give en hjælpende hånd med, hvor der er brug for det.

Det er selvom det gennem en række organisationsaftaler har været muligt at pålægge folk andet arbejde, end de er vant til for at hjælpe til i coronatider.

Det glæder Martin Damm (V), der er borgmester. Han mener, det vidner om en stor korpsånd blandt medarbejderne.

LÆS OGSÅ Tilbage til folkeskolen som vi (næsten) kender den

– Det positive i det her er, at de organisationsaftaler, der blev lavet, ikke har været nødvendige. Vores oplevelse er, at folk har været utroligt flinke til at hjælpe hinanden, lige meget hvilken sektor, man kommer fra.

Det har betydet, at dem, der har knapt så meget at lave, kører derhen, hvor der var brug for hjælp, hvilket på samme tid har gjort, at kommunen har fået det til at løbe rundt med det personale, der var i forvejen.

Børnekonsulenterne, der sidder centralt, har hjulpet til ude i institutionerne, ansatte på jobcentre fordeler værnemidler og kommunens rengøringsfirma er rykket ud til skolerne.

– Nu, hvor man skal gøre dobbelt rent, så har vi aftalt med vores rengøringsfirma, at de kan flyttes rundt, i stedet for, at vi skulle ansætte nye til at gøre rent ekstra. Det gav jo ikke mening, at de skulle gå rundt og rengøre det samme gulv, ingen bruger. Vi har i øvrigt fået dem til at gøre hovedrent i alle vores bygninger, når nu der alligevel ikke var nogen, fortæller Martin Damm.

LÆS OGSÅ Lærere: Tid, to lærere og ressourcer til svage elever får skolen godt i gang

Rengøringsfirmaerne har ikke kunnet hjælpe med at rengøre legetøj i institutionerne, som også er et krav. Men det er ikke et problem, for det har den lokale svømmehals livreddere taget på sig, når svømmehallen alligevel er lukket.

Flemming S. Carlsen er en af de frivillige livreddere i Kalundborg Svømmehal, som har hjulpet til med rengøringen.

– Da jeg var ude i dag for at rengøre legetøjet ude på daginstitutionerne, blev jeg mødt af en fantastisk stemning. Børnene var meget glade for at se hinanden, og lederne og pædagogerne var taknemmelige for at få en hjælpende hånd. Det er rart, at vi kan yde en indsats og bidrage til at gøre det sikkert for de små børn at komme i skole, fortæller han. frov@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Livreddere vasker legetøj i Kalundborg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger