Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
23.04.2020 kl. 12.46

Ny aftale om forældrebetaling i dagtilbud er på plads

Regeringen og alleFolketingets partier har indgået en aftale om kompensation for forældrebetaling i landets daginstitutioner, dagplejer, SFO'er og klubber.
tekst Frederik Overby Vinding

Merudgifter forbundet med genåbningen af dagtilbud og SFO - herunder reduktion i forældrebetaling - vil indgå i en samlet forhandling med KL og Danske Regioner omkring COVID-19-relaterede udgifter.

Det sker på baggrund af en ny aftale indgået af regeringen og samtlige partier i Folketinget.

Kompensationen gives til kommunerne under et, hvilket vil sige, at det kommer til at indgå i økonomiforhandlingerne for kommunernes økonomi i 2021, hvor regeringen har lovet at samle regningen for COVID-19-relaterede udgifter op.

– Kommunerne står med en kæmpe opgave i de her dage. Børnehaver og vuggestuer skal åbnes, samtidig med at de sundhedsfaglige retningslinjer overholdes. Det går mange steder rigtig godt, men særligt i byområder, hvor pladsen er trang, mangler man lidt endnu. Her vælger nogle kommuner at reducere forældrebetalingen, og det, vi gør med aftalen her, er at slå fast, at de omkostninger, som kommunerne har, skal indgå i forhandlingerne om den kommende økonomiaftale. Det glæder jeg mig over, at et samlet folketing står bag, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

LÆS OGSÅ Klar med minimumsnormeringer allerede næste år

I aftalen fremgår det også, at fripladstilskuddet sammen med de øvrige hjælpepakker kan hjælpe med at holde hånden under de økonomisk mest trængte familier.

Derfor understreger aftalepartierne også vigtigheden af, at kommunerne behandler de indkomne ansøgninger til tilskuddet hurtigts muligt, så familierne kan få de tilskud, de er berettiget til, allerede fra den kommende måned.

Kompensationen omfatter både private og kommunale dagtilbud og fritidsordninger (SFO, fritidshjem og klub) og omfatter merudgifter frem til den 11. maj, svarende til genåbningsperioden i den gældende bekendtgørelse om genåbning.

Der vil blive fastsat en parallel statslig kompensation til SFO på fri- og privatskoler, og eventuelle udgifter til reduceret forældrebetaling i kommunerne før den 15. april 2020, vil ifølge aftalen ikke blive kompenseret. frov@kl.dk 

LÆS OGSÅ Køge betaler pasningspenge tilbage til forældre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny aftale om forældrebetaling i dagtilbud er på plads Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger